Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για τους gamers σε ότι έχει να κάνει με τις νεότερες αναβαθμίσεις της Apple στον τομέα του λογισμικού είναι η πλήρη υποστήριξη των Playstation και Xbox χειριστηρίων.

Μέχρι και σήμερα το Nimbus της SteelSeries ήταν η καλύτερη επιλογή για ένα MFi χειριστήριο και η λειτουργικότητα του ήταν παρόμοια με αυτή των DualShock 4 και Xbox One.

Για πολλούς το mobile game δεν είναι κάτι αμελητέο ειδικά μετά και την έλευση τίτλων όπως αυτών του Fortnite και PUBG.

To Φθινόπωρο λοιπόν η Apple θα λανσάρει δύο σημαντικά πράγματα για τους gamers:

  • Την πλήρη υποστήριξη των DualShock 4 και Xbox One χειριστηρίων σε iOS 13, iPadOS και tvOS 13
  • Την νέα συνδρομητική gaming υπηρεσία με την ονομασία Apple Arcade.

Σίγουρα λοιπόν το γεγονός της έλευσης του Apple Arcade και των αποκλειστικών του τίτλων το gaming σε Apple TV αλλά και iPhone / iPad θα δεχθεί μεγάλη ώθηση.

Το AppleInsider παρουσιάζει σήμερα τις εντυπώσεις του παίζοντας Fortnite με την χρήση ενός DualShock 4 σε ένα iPhone – που έχει εγκατεστημένη την 1η developer beta του iOS 13.

Όπως αναφέρουν η σύνδεση αρχικά του χειριστηρίου είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο ενώ όταν ολοκληρώσετε την σύνδεση μπορείτε να δείτε τα επίπεδα της μπαταρίας του οποιαδήποτε στιγμή από το Battery Widget.

H χρήση του χειριστηρίου στο gameplay του Fortinite άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Όπως αναφέρουν και έχουν απόλυτο δίκαιο σίγουρα κάποιος δεν θα βρει ένα MFi χειριστήριο στο σπίτι του εύκολα αλλά πιο εύκολο είναι κάποιος να έχει ένα Playstation ή Xbox χειριστήριο. Επίσης τονίζουν πως αυτόματα η αίσθηση του παιχνιδιού έγινε με πιο φυσική με την χρήση του χειριστηρίου μιας και η εμπειρία ήταν πιο οικεία και άνετη.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο: