Κατά την διάρκεια του WWDC η Apple ανακοίνωσε το νέο iPadOS που όχι μόνο φέρνει μια σειρά πολλών νέων χαρακτηριστικών στο iPad αλλά δίνει και στο Apple Pencil μια σειρά σημαντικών χαρακτηριστικών και βελτιώσεων.

Το καλύτερο stylus για tablet

To 2ης γενιάς Apple Pencil είναι αντικειμενικά το καλύτερο stylus για οποιοδήποτε tablet στην αγορά αυτή την στιγμή. Όταν η Apple ανακοίνωσε αυτό το 2ης γενιάς Pencil μαζί με τα νέα 11 ιντσών και 12.9 ιντσών iPad Pro είχε μια καθυστέρηση στα 20ms. Με το iPadOS όμως αυτή η καθυστέρηση πλέον πέφτει ακόμη πιο κάτω και μόλις στα 9ms.

Σύμφωνα με την Apple το Pencil πλέον δίνει μια πιο φυσική αίσθηση και χρησιμοποιεί ακόμη πιο αναπτυγμένους αλγόριθμους προβλέψεις και βελτιστοποίησης για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η καθυστέρηση.

Με γυμνό μάτι κάποιος δεν θα παρατηρήσει σημαντικές διαφορές. Αυτό που θα λάβει θα εξαρτηθεί από το iPad που χρησιμοποιείτε και έτσι λοιπόν αν μπροστά σας έχετε το τελευταίας γενιάς iPad Pro με την ProMotion τεχνολογία και το 2ης γενιάς Apple Pencil θα έχετε την καλύτερη δυνατή επίδοση απέναντι σε ένα iPad χωρίς την ProMotion τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί ένα 1ης γενιάς Apple Pencil.

Όλα όμως τα iPad και Apple Pencils θα έχουν βελτιώσεις με τα καλύτερα αποτελέσματα φυσικά να είναι εμφανή στα νεότερα μοντέλα της εταιρείας.

Ένα βελτιωμένο εργαλείο screenshot

Με το iPadOS μπορείτε πλέον να κάνετε μια κύλιση προς τα πάνω από την κάτω αριστερή ή κάτω δεξιά γωνία στο iPad σας με το Apple Pencil και αυτόματα να έχετε την καταγραφή ενός screenshot άμεσα. Εν συνεχεία μπορείτε να κάνετε επεξεργασία της εικόνας αυτής το ίδιο γρήγορα. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε μια πλήρη σελίδα αν κάνετε λήψη ενός screenshot από ένα site για παράδειγμα. Φυσικά μπορείτε να γράψετε πάνω σε αυτό το screenshot σημειώσεις και το σώσετε ως PDF απευθείας στην Files εφαρμογή.

Notes & Dark Mode

To Dark Mode της Apple επεκτείνεται σε όλο το λογισμικό και στην εφαρμογή Notes – Σημειώσεις. Πλέον υπάρχει μια ανασχεδιασμένη παλέτα εργαλείων που σας δίνει γρήγορη πρόσβαση σε εργαλεία, χρώματα, αντικείμενα και πολλά ακόμη.

Να τονίσουμε πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα και για το πρώτης γενιάς Apple Pencil.