Με τα νέα ότι και επίσημα η Apple σταματάει την AirPort σειρά της, πολλοί θα είναι εκείνοι οι χρήστες που θα κοιτάξουν να βρουν τρόπο να κάνουν backup τα Macs του με μια εναλλακτική λύση από αυτή των Apple Time Capsule ή AirPort Extreme χρησιμοποιώντας έναν εξωτερικό δίσκο.

Ας δούμε λοιπόν πως μπορεί να γίνει εύκολα κάτι τέτοιο.

  1. Συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο στο Mac
  2. Όταν δείτε το μήνυμα του Time Machine κάντε κλικ στο Use as Backup Disk
  3. Η διαδικασία του backup θα ξεκινήσει αυτόματα
  4. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Time Machine στην μπάρα του μενού και να επιλέξετε  Back Up Now

Για όσους δεν γνωρίζουν την διαδικασία ας δούμε κάποιες λεπτομέρειες για αυτή.

Μόλις το Time Machine ρυθμιστεί σωστά το Mac σας θα γίνεται backup κάθε μια ώρα για τις τελευταίες 24 ώρες, ημερησίως για τον τελευταίο μήνα και θα αποθηκεύεται ένα backup από όλους τους προηγούμενους μήνες σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε έναν εξωτερικό SSD.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλους τους εξωτερικούς δίσκους αλλά θα πρέπει να έχουν γίνει φορμάτ για υποστήριξη του macOS αν δεν έχουν ρυθμιστεί έτσι από τον κατασκευαστή τους.

Η διαδικασία είναι αυτόματη και σταματάει μόνο αν απενεργοποιήσετε εσείς αυτό το χαρακτηριστικό χειροκίνητα ή αποσυνδέσετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο σας. Φυσικά σταματάει και όταν κλείνετε το Mac σας.

Το άριστο χαρακτηριστικό του Time Machine είναι πως θα συνεχίσει να κάνει backup τα καινούργια αρχεία του συστήματος σας ακόμη και αν γεμίσει ο αποθηκευτικό χώρος του σκληρού σας δίσκου μιας και σε αυτή την περίτπωση αυτόματα θα διαγράψει παλαιότερα backups.

Δείτε το παρακάτω παράδειγμα: