Επιτέλους ήρθε η ώρα που περίμεναν πώς και πώς οι φανατικοί του Star Wars franchise. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου Star Wars Celebration που πραγματοποιείται στο Σικάγο, ανακοινώθηκε ο τίτλος της τρίτης και τελευταίας ταινίας της τριλογίας και δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser trailer.

Μαζί με το teaser αποκαλύφθηκε και ο (μάλλον αινιγματικός) τίτλος: “The Rise of Skywalker”, o οποίος ωστόσο παραπέμπει στο κλείσιμο του saga της πιο γνωστής οικογένειας του σύμπαντος του Star Wars.

Στο teaser trailer που θα παρακολουθήσετε, την παράσταση κλέβει τόσο η φωνή του Luke Skywalker (Mark Hamill) που φαίνεται να απευθύνεται στην Rey (Daisy Ridley), όσο και το σατανικό γέλιο του Emperor Palpatine στο τέλος, καθώς δεν αποκλείεται τελικά ο μεγαλύτερος κακός στο κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars να εξακολουθεί να βρίσκεται στις σκιές και να κινεί τα νήματα! Στους υπόλοιπους ρόλους βλέπουμε όλους τους παλιούς γνώριμους με τους Kylo Ren (Adam Driver), Poe Dameron (Oscar Isaac), Finn (John Boyega), Chewbacca να επιστρέφουν, ενώ ένας φίλος από τα παλιά ο αγαπημένος Lando Carlissian (Billy Dee Williams) κάνει και αυτός το comeback του ύστερα από το Return of the Jedi (1983).

Σαραντα δύο χρόνια και εννιά ταινίες μετά λοιπόν, η διαστημική εποποιία της οικογένειας Skywalker φτάνει στο κινηματογραφικό της φινάλε τον προσεχή Δεκέμβρη. Μπορεί οι υπεύθυνοι της Lucasfilm να έχουν προχωρήσει ήδη σε τηλεοπτικές εκδοχές (το «Mandalorian» θα κάνει πρεμιέρα στην πλατφόρμα Disney+), οι δημιουργοί του «Game of Thrones» Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις να σχεδιάζουν νέα κεφάλαια «Star Wars» και ο Ράιαν Τζόνσον – του αμφιλεγόμενου «Last Jedi» – να ετοιμάζει καινούργια τριλογία, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το «Rise of Skywalker» θα ολοκληρώσει το έπος των Skywalker.

Δείτε το πρώτο teaser trailer παρακάτω: