Ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του Hollywood δηλώνει έτοιμος να σκηνοθετεί στο μέλλον αποκλειστικά με ένα iPhone.

O Steven Soderbergh που έχει στο ιστορικό του ταινίες όπως το Oceans Eleven και το Magic Mike χρησιμοποίησε αποκλειστικά ένα iPhone για να κάνει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Ο ίδιος δηλώνει απίστευτα ικανοποιημένος τονίζοντας πως θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το iPhone ως το βασικό του εργαλείο για όλες τις μελλοντικές του ταινίες.

Ο Soderbergh δεν είναι ο πρώτος σκηνοθέτης που παίρνει μια τέτοια απόφαση. Η ταινία Tangerine που είχε πάρει άριστες κριτικές από όλους είχε και αυτή γυριστεί εξολοκλήρου από ένα iPhone αλλά αυτό τότε είχε γίνει για εξοικονόμηση χρημάτων.

Η νέα ταινία του Soderbergh, Unsane, ακολουθεί και αυτή αυτό το μονοπάτι έχοντας γυριστεί αποκλειστικά με iPhone αλλά για διαφορετικούς λόγους.

O ίδιος κατά την παρουσίαση του στο Sundance Film Festival δήλωσε πραγματικά εντυπωσιασμένο από τις δυνατότητες και την ποιότητα του iPhone πλέον ονομάζοντας το ένα άξιο εργαλείο για τα γυρίσματα ταινιών.

“Νομίζω ότι αποτελεί το μέλλον. Όποιος δει την νέα μου ταινία και δεν ξέρει για την ιστορία πίσω από αυτή ειλικρινά δύσκολα θα πιστέψει πως έγινε αποκλειστικά με ένα iPhone.”

O εν λόγω σκηνοθέτης είναι γνωστό πως του αρέσει να πειραματίζεται με διάφορες κάμερες στις ταινίες του – Έχει κάνει γυρίσματα με πανάκριβες RED 4K κάμερες και πλέον την καρδία του την έχει κλέψει το iPhone.