Χθες το πρωί η Apple είχε δώσει απάντηση στην επιθετική καμπάνια της Spotify σχετικά με τους όρους του App Store. Σήμερα η Spotify απάντησε πίσω με νέες αιχμές αποκαλώντας την Apple “μονοπώλιο” και τονίζοντας πως οι πρακτικές της είναι επιβλαβείς τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τον ανταγωνισμό.

Η ιστορία ξεκινάει με την Spotify την Τετάρτη να καταθέτει επίσημη διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Apple και τις πολιτικές και τους όρους αυτής στο App Store. Η Spotify αναφέρει ότι η Apple δίνει ένα πλεονέκτημα στον εαυτό της σε κάθε στροφή που δεν είναι δίκαιο ενώ παράλληλα κρατάει και ένα 30% των ψηφιακών πωλήσεων κάθε τρίτου προγραμματιστή.

Η Spotify μάλιστα για να κάνει καλύτερο promoting αυτής της θέσης λάνσαρε ένα ολόκληρο website με τίτλο TimeToPlayFair.com.

Την Παρασκευή το πρωί η Apple απάντησε στο ευρύ κοινό. Τόνισε πως η Spotify έχει ξεκινήσει μια παραπλανητική ρητορική κρύβοντας πως τα περισσότερα κέρδη της έρχονται από τις διαφημίσεις και τα συμβόλαια που έχει με τους παρόχους και για τα οποία η Apple δεν λαμβάνει κανένα μερίδιο.

Η Spotify απάντησε πίσω τονίζοντας “πως κάθε μονοπώλιο θα αναφέρει πάντα ότι δεν έχει κάνει τίποτα λάθος”.

Πιο συγκεκριμένα:

“Κάθε μονοπώλιο θα αναφέρει ότι δεν έχει κάνει τίποτα λάθος και θα τονίσει πως έχει θετικό ενδιαφέρον για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές σε κάθε περίπτωση. Με αυτό τον τρόπο η επίσημη απάντηση αυτή της Apple για την διαμαρτυρία μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι κάτι νέο και το αναμέναμε σε κάθε περίπτωση.

Κάναμε αυτή την επίσημη διαμαρτυρία γιατί οι ενέργειες της Apple πληγώνουν τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές και σίγουρα δεν συνάδουν με την νομοθεσία. Αυτό εξάλλου φαίνεται με το πιστεύω της Apple πως οι Spotify χρήστες στο iOS είναι καταναλωτές που ανήκουν σε αυτή και όχι σε εμάς και αυτό είναι η καρδιά του προβλήματος. Πιστεύουμε πως η επίσημη αυτή διαμαρτυρία μας να έχει ένα αίσιο αποτέλεσμα από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ανταγωνισμού.”