Ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά του iOS 12 ονομάζεται Screen Time. Με το εν λόγω οι χρήστες iPhone και iPad μπορούν να θέσουν ένα όριο χρονικό για το πόσο χρόνο δαπανούν καθημερινά με την συσκευή τους.

Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό που οι γονείς το βρήκαν ως μια καλή λύση γονικού ελέγχου και περιορισμού για τα παιδιά τους και ειδικά για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν.

Τα παιδιά είναι όμως πανέξυπνα.

Το πρώτο τρικ – hack που ανακάλυψαν είχε να κάνει με το ότι άλλαζαν τον χρόνο στην συσκευή με έναν νωρίτερο πριν κλειδώσει η συσκευή.

Το δεύτερο ήταν ακόμη πιο έξυπνο.

“Όταν το iOS 12 έγινε διαθέσιμο χρησιμοποίησα το Screen Time για να περιορίσω τον χρόνο που περνούσε ο γιος μου με την συσκευή μέσω Family Share. Για μερικές μέρες όλα έδειχναν πως λειτουργούσαν ομαλά αλλά μετά διαπίστωσα πως έπαιζε περισσότερο από όσο θα έπρεπε με βάση τους περιορισμούς που είχα θέσει. Σήμερα ο ίδιος ο γιος μου μου αποκάλυψε το hack αυτό. Όταν του τελείωνε ο χρόνος του συγκεκριμένου τίτλου παιχνιδιού του πήγαινε στο App Store και έκανε λήψη μιας έκδοσης του παιχνιδιού που είχε πρώτα αφαιρέσει. Έτσι απομάκρυνε όλους τους περιορισμούς που είχα θέσει!!!”