Το design των νέων προτάσεων, αν και βαδίζει στα χνάρια των S8 και S8+, έχει βελτιώθεί σε κάποια σημεία, όπως π.χ. στην ύπαρξη ακόμη μικρότερων bezels, μία τάση που κυριαρχεί στα κορυφαία smartphones της αγοράς.

Το Samsung Galaxy S9 έρχεται με Super AMOLED πάνελ 5,8 ιντσών, ενώ το Galaxy S9+ 6,2 ιντσών, έχοντας και τα δύο ανάλυση 2960×1440 pixels και αναλογία 18,5:9.

Επεξεργαστής των συσκευών είναι είτε ένας Exynos 9810 (στην international έκδοση) είτε ένας Snapdragon 845 (στην έκδοση για τη Βόρεια Αμερική), με 4GB RAM στην περίπτωση του S9 και 6GB RAM στην περίπτωση του Galaxy S9+. ενώ ο αποθηκευτικός χώρος (επεκτάσιμος)φτάνει τα 64GB. Η μπαταρία του Galaxy S9 έχει χωρητικότητα 3.000mAh και του Galaxy S9+ 3.500mAh, ενώ διαθέσιμη είναι και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Στην παρουσίαση η Samsung έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κάμερα των Galaxy S9 και S9 Plus, η οποία έρχεται με δυνατότητα καταγραφής βίντεο σε super slow motion στα 960fps σε ανάλυση 720P. Η κάμερα μπορεί να αλλάξει ανάλογα τις συνθήκες από διάφραγμα σε f/1.5 σε f/2.4. Το f/1.5 επιτρέπει 28% περισσότερο φως από αυτό του Galaxy S8, ενώ το f/2.4 αναμένεται να βοηθά την υπερέκθεση σε συνθήκες με υψηλή φωτεινότητα (για παράδειγμα σε μια ηλιόλουστη μέρα). Η κάμερα μπορεί να αλλάζει το διάφραγμα είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα. Ο δεύτερος φακός του Galaxy S9 Plus δεν έρχεται με την ίδια δυνατότητα στο διάφραγμα, αλλά διαθέτει f/2.4 και οπτικό ζουμ 2x.

Στην εφαρμογή της κάμερας βρίσκεται το AR Emoji, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει emojis βασισμένα στο πρόσωπό του. Η εφαρμογή δημιουργεί 18 κινούμενα “αυτοκόλλητα” GIF, τα οποία ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν στέλνει μηνύματα. Μάλιστα, μπορεί να τα τροποποιήσει, αλλάζοντάς τους ρούχα, κουρέματα κλπ. Ακόμη, η Bixby έρχεται με βελτιωμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά στην κάμερα. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης στρέψει την κάμερα σε κάποιο φαγητό, θα δει την ονομασία το φαγητού καθώς και διατροφικές πληροφορίες. Σε κάποιες χώρες (όχι στην Ελλάδα), οι χρήστες μπορούν μέσω augmented reality να δοκιμάζουν προϊόντα (όπως make up) και να τα αγοράζουν απευθείας, χάρη στη συνεργασία της Samsung με τα Sephora και Cover Girl.

Η κορεατική εταιρεία βελτιώνει επίσης τα face & iris scanners, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν την ίδια χρονική στιγμή, ενώ αλλαγή θέσης έχουμε και για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων που βρίσκεται πλέον κάτω από το camera module στην πίσω πλευρά.

Τα στερεοφωνικά ηχεία των Galaxy S9 και S9+ προσφέρουν πλέον 40% πιο δυνατό ήχο, ενώ το “παρών” δίνει η υποστήριξη Dolby atmos, ηχεία σε συνεργασία με την AKG, αλλά και headphone jack για τη σύνδεση των ακουστικών σας. Το ανανεωμένο DeX padπροσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες, όπως υποδοχή του smartphone και σε όρθια θέση, αλλά και δυνατότητα σύνδεσης πληκτρολογίου και υποστήριξη πολλαπλών αναλύσεων οθόνης. Οι νέες συσκευές είναι ακόμη συμβατές με το πρότυπο IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, ενώ στον τομέα της συνδεσιμότητας υποστηρίζονται δίκτυα LTE Cat.18 για ταχύτητες έως 1.2 Gbps.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο συσκευές έρχονται με πιστοποίηση IP68 για ανθεκτικότητα στο νερό και στη σκόνη και διαθέτουν είσοδο 3,5 χιλιοστών για τα ακουστικά. Σύμφωνα με τη Samsung οι νέες συσκευές έρχονται με στέρεο ήχο που είναι 40% δυνατότερος από τους προκατόχους του. Για λειτουργικό θα φοράνε το Android 8.0 Oreo. Οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε μαύρο, μωβ, μπλε και γκρι.

Οι δύο συσκευές πλέον είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία από τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών συσκευών και στη χώρα μας με την τιμή τους να ανέρχεται στα 879 ευρώ για το Samsung Galaxy S9 και 979 ευρώ για το Samsung Galaxy S9 Plus.

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία οι συσκευές διατίθενται στα 849 και 949 ευρώ αντίστοιχα.