Η Samsung χρησιμοποιεί μια φωτογραφία που έχει γίνει λήψη από μια επαγγελματία φωτογράφων για να αναδείξει τις δυνατότητας του Samsung Galaxy A8 Star smartphone της. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αλλά το θέμα είναι πως η φωτογραφία έχει γίνει λήψη από μια DSLR κάμερα και όχι από την smartphone συσκευή!!! Μάλιστα αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει…

Η Dunja Djudjic, είναι μια επαγγελματίας φωτογράφος, που πούλησε την φωτογραφία που απεικονίζει την ίδια στην υπηρεσία φωτογραφιών  EyeEm. Από εκεί κάπως έφτασε στα χέρια της Samsung και έτσι αυτή η φωτογραφία έκανε την εμφάνιση της στην webpage για το Galaxy A8 Star.

Η φωτογράφος στο blog της εξηγεί πως έκανε λήψη αυτής της φωτογραφίας με μια DSLR. Έτσι λοιπόν είναι αδύνατο κάποιος να απορρίψει αυτή της την δήλωση όταν μάλιστα δεν είναι απλά μια λήψη δική της αλλά μια φωτογραφία που απεικονίζει την ίδια.

Η Samsung στο site σας έχει ένα σημείο με πολύ μικρά γράμματα που αναφέρει πως οι φωτογραφίες είναι για αναφορά μόνο αλλά εκεί που είναι και με τον τρόπο που είναι γραμμένο πολύ δύσκολα κάποιος θα το αντιληφθεί και δεν θα υποθέσει πως η φωτογραφία που βλέπει ΔΕΝ έχει προέλθει από την κάμερα της smartphone συσκευής.

Η Samsung έχει αποδειχθεί και άλλες φορές πως χρησιμοποιεί στις διαφημιστικές της καμπάνιες φωτογραφίες από την υπηρεσία Getty.

Στην αντίπερα όχθη η Apple έχει την “Shot on iPhone” καμπάνια της όπου χρησιμοποιεί εικόνες που έχουν γίνει λήψη από iOS συσκευές και χρήστες από όλο τον κόσμο και που τις κοινοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα.