Ήδη έχουμε δει την Apple να έχει μια επιθετική πολιτική και να κάνει promoting trade in bonus στα Apple Store της για την αγορά νέων iPhones. Κινήσεις που η εταιρεία τυπικά δεν κάνει τόσο κοντά στην κυκλοφορία νέων iPhones. Πάρα αυτά όλα δείχνουν πως φέτος η Apple δουλεύει πολύ σκληρά στην προώθηση των πωλήσεων των νέων iPhones – πιο σκληρά από ποτέ.

Το Bloomberg σήμερα αναφέρει ότι η Apple είπε σε κάποιους εργαζόμενους του τμήματος marketing να κάνουν παύση στις εργασίες τους και να εστιάσουν στο marketing του iPhone – αυτό είναι ακόμη ένα σημάδι πως τα iPhone XS και iPhone XR δεν σημειώνουν τόσο δυνατές πωλήσεις.

Στο Apple.com στην Αμερική έχουμε την ύπαρξη ενός νέου banner που κάνει promoting μια $499 iPhone XR προσφορά και που έχει να κάνει με το trade in με μια iPhone 7 Plus συσκευή. Η Apple σπάνια βάζει τέτοιου είδους banner στην κεντρική της σελίδα.

Η παραγωγική αλυσίδα της Apple συνεχίζει να αναφέρει μειωμένες πωλήσεις iPhones, αλλά αυτό είναι κάτι που πλέον ακούμε κάθε χρόνο. Βέβαια φέτος ακούγεται για πρώτη φορά τόσο έντονα. Βέβαια κινήσεις της Apple όπως οι παραπάνω αλλά και άλλες όπως η μείωση $100 της τιμής του iPhone XR στους Ιαπωνικούς παρόχους δείχνουν πως η ζήτηση για το εν λόγω μοντέλο σίγουρα δεν είναι η αναμενόμενη.