screen shot 2017-02-10 at 111002 am

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές ως τώρα η έλευση του iPhone 7 στην αγορά με την απομάκρυνση της 3.5 mm θύρας ακουστικών έδωσε μια νέα πνοή στην αγορά των ασυρμάτων ακουστικών με πολλές εταιρείες να δημιουργούν και να παρουσιάζουν μερικές πραγματικά εντυπωσιακές λύσεις από κάθε άποψη.

Όπως έχετε καταλάβει έχουμε ξεκινήσει μια σειρά από Reviews σε αυτό τον χώρο και έτσι σήμερα στην κατοχή μας έφτασε το Moshi Mythro Air.

H ίδια η εταιρεία, Moshi, μας ήταν ιδιαίτερα γνωστή για τις πολύ ποιοτικές θήκες και άλλα αξεσουάρ για iPhone που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει στην αγορά εδώ και χρόνια.

Πίσω τον Σεπτέμβριο η απόφαση της να μπει δυναμικά στον χώρο τον bluetooth ακουστικών έφερε τα Mythro Air και τα Vortex Air. Τα δεύτερα θα σας τα παρουσιάσουμε σε επερχόμενο Review μας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο Unboxing μας και Hands on:

Συσκευασία

15727269_10154938492861108_2523689213664468270_n

Η συσκευασία είναι τυπική για αυτού του είδους τα ακουστικά. Ξεχωρίζει για την λεπτομέρεια στην περιγραφή των χαρακτηριστικών του σετ ακουστικών καθώς και στο γεγονός πως υπάρχει εμπρόσθιο πορτάκι που θα σας παρουσιάσει τα ίδια τα ακουστικά πριν καν ανοίξετε την συσκευασία.

Ο όγκος της συσκευασίας είναι μικρός το ίδιο και το βάρος κάτι που άμεσα θα σας κάνει να σκεφτείτε πως εσωτερικά θα βρείτε ένα ελαφρύ bluetooth σετ ακουστικών και δεν θα έχετε άδικο.

Εσωτερικά της συσκευασίας θα βρούμε ένα περιεκτικό βιβλιαράκι οδηγιών που έχει τις απαραίτητες εικόνες έτσι ώστε με εύκολο τρόπο να σας δείξει τις λειτουργίες του σετ, ένα καλώδιο micro USB – USB για την φόρτιση τους, μια σειρά από πολύ όμορφα earbuds για την καλύτερη εφαρμογή στο αυτί σας, ένα μαγνητικό κλιπ και τέλος το ίδιο το σετ των ακουστικών.

Αξίζει να σημειώσουμε κάτι και για το ευφάνταστο όνομα τους Mythro. Έμπνευση για αυτό είναι το mithril, ένα φανταστικό μέταλλο από την μυθολογία του J.R.R. Tolkien για την μέση γη. Το mithril για τους φίλους των Lord of The Rings και Hobbit ήταν ένα μέταλλο με ασημί αποχρώσεις, πιο δυνατό από το ατσάλι αλλά πολύ πολύ ελαφρύτερο.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω το όνομα αυτό που έδωσε η Moshi μόνο τυχαίο δεν είναι.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 

  • Sound Pressure Level: 100 ± 3db @ 1kHz
  • Driver Diameter: 8mm w/neodymium magnet
  • Noise Isolation: Up to 23db
  • Impedance: 18 Ω
  • In-Line Control: 3-button controls w/mic
  • Range: 30 feet

Σχεδιασμός

7304

Τα Mythro Air έρχονται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς – Gunmetal Grey, Burgundy Red και Jet Silver. Στην κατοχή μας είχαμε αυτό που μας άρεσε προσωπικά και περισσότερο και που ήταν το Gunmetal Grey.

H αίσθηση που θα σας δώσουν με το που τα κρατήσετε στο χέρι είναι πως είναι απίστευτα ελαφριά χωρίς όμως η Moshi να έχει θυσιάσει την ποιότητα στην κατασκευή τους.

Τα earbuds προσωπικά θεωρήσαμε πως έχουν το κατάλληλο μέγεθος μιας και δεν είναι ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ μεγάλα ενώ τα πρόσθετα ear tips σιλικόνης που θα βρείτε εγγυώνται την τέλεια εφαρμογή τους οποιοδήποτε τύπου αυτί και αν έχετε.

Ο σχεδιασμός τους είναι άριστος και το αλουμινένιο σασί τους τα κάνει πραγματικά να ξεχωρίζουν.

Mythro Air_gray_01_Tips-1536x1536

To καλώδιο είναι αρκετά λεπτό αλλά δείχνει και είναι καλής αντοχής ενώ η κατάληξη από τα earbuds οδηγεί στην μονάδα που είναι αποθηκευμένη η μπαταρία αλλά και τα υπόλοιπα εξαρτήματα (χαρακτηριστικό αυτού του είδους ακουστικών). Η μονάδα αυτή λοιπόν που θα ακουμπήσει στο πίσω μέρος του λαιμού σας είναι ιδιαίτερα ελαφριά και η ίδια και ελάχιστα θα σας απασχολήσει ενώ κινήστε. Πρακτικά δεν θα την αισθάνεστε καν. Σε αυτή βρίσκεται και η θύρα φόρτισης που με πολύ όμορφο τρόπο έχει ενσωματωθεί έτσι ώστε πρακτικά να μην φαίνεται και χωρίς να προστεθεί όγκο.

Μιας και τα Mythro Air προσφέρονται και για κλήσεις σε μια πλευρά του καλωδίου των earbuds υπάρχει το χειριστήριο αυξομείωσης του ήχου και της αποδοχής κλήσεων καθώς και το μικρόφωνο. Λεπτό και το ίδιο σε υπογραφή, πολύ ελαφρύ καθώς και πρακτικό είναι κατασκευασμένο από καλής ποιότητας πλαστικό.

7360

H Moshi για την καλύτερη διαχείριση και άνεση του σετ έχει συμπεριλάβει και ένα μαγνητικό κλιπ από αλουμίνιο και αυτό που ακολουθεί τον χρωματισμό των ακουστικών και που θα σας βοηθήσει στο να τα σταθεροποιήσετε σε οποιοδήποτε ρούχο και αν φοράτε και θα σας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις σας.

Εν κατακλείδι στον τομέα του σχεδιασμού παίρνουν άριστα και τα θεωρούμε από τα πιο άνετα bluetooth σετ ακουστικών που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Η άνεση μάλιστα έχει να κάνει τόσο με την εφαρμογή τους στο αυτί σας όσο και με την ίδια λεπτή και ελαφριά υπογραφή τους.

Αποδόσεις

589def7c6e09a8c1078b6569-1080

Η Moshi πραγματικά έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στον τομέα του ήχου. Η χρήση των 8 mm δυναμικών μαγνητών νεοδυμίου (15 Hz-20 kHz / -10dB@1kHz) στο σασί από αλουμίνιο δίνει ένα πλούσιο μπάσο που πραγματικά μας έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή που τα χρησιμοποιήσαμε. Τυπικά δεν είχαμε συνηθίσει τέτοιο βάθος σε μπάσο σε τέτοια σετ ακουστικών και αυτό είναι αν μη τι άλλο κάτι αξιοσημείωτο.

Στο κομμάτι της ακουστικής και σε ότι είδος μουσικής και αν τα δοκιμάσαμε μείναμε κάτι περισσότερο από ικανοποιημένοι μιας και ο ήχος ήταν απόλυτα καθαρός τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές νότες.

Η ένταση επίσης που δίνουν είναι αρκετά μεγάλη και αν συνυπολογίσετε και την άριστη εφαρμογή που αναφέραμε προηγουμένως ουσιαστικά αποκλείουν όλους τους εξωτερικούς θορύβους.

Επιπλέον σε όλα τα μουσικά κομμάτια είχαμε μια ζεστή χροιά και απόδοση που και αυτό μας έκανε εντύπωση μιας και είναι κάτι που συναντάμε σε πολύ ακριβά σετ ακουστικών.

Στον τομέα των κλήσεων και εδώ η απόδοση τους ήταν άριστη και τόσο εμείς όσο και ο ομιλητής μας μας άκουγε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με ελάχιστη απορρόφηση εξωτερικών θορύβων.

Αν θέλαμε να αναφέρουμε κάτι μεμπτό αυτό θα ήταν μόνο πως κάποιες ελάχιστες φορές και ενώ είχαμε το iPhone 7 μας στην τσέπη από το μπουφάν μας και μαζί με αυτό και το χέρι μας παρατηρήσαμε κάποιες διακοπές στον ήχο – Αυτό είναι ένα γενικότερο χαρακτηριστικό των bluetooth ακουστικών ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα. Στην περίπτωση μας όμως και όπως αναφέρουμε ήταν μικρές διακοπές με λίγες εμφανίσεις στην μία εβδομάδα που τα χρησιμοποιούμε.

Τέλος να αναφέρουμε και την αυτονομία τους που είναι και αυτή πολύ καλή μιας και αγγίζει με σχετική άνεση θα λέγαμε τις 8 ώρες.

Εφαρμογές

Screen Shot 2017-02-10 at 23.55.17

Η Moshi παίρνει πολύ σοβαρά την ακουστική των σετ της και έτσι μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ύπαρξη δύο ξεχωριστών εφαρμογών στο App Store για αυτά.

Η πρώτη ακούει στο όνομα Burn-in Tool – Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα κάνει τα ακουστικά σας να έχουν ακόμη πιο βαθύ και ποιοτικό ήχο. Όπως και ένα ζευγάρι καινούργια δερμάτινα παπούτσια έτσι και τα ακουστικά υψηλής ποιότητας αποδίδουν καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Με αυτό το εργαλείο λοιπόν θα μπορέσετε να επισπεύσετε αυτή την διαδικασία για το σετ ακουστικών σας μέσα από μια σειρά μουσικών ήχων σε διαφορετικές συχνότητες. Τυπικά θα προτείναμε να κάνετε την εν λόγω διαδικασία για περίπου 3 ώρες. Απλά συνδέστε τα ακουστικά σας με το iPhone ακολουθήστε την διαδικασία και αφήστε τα σε κάποιο δωμάτιο για αυτό το χρονικό διάστημα.

Screen Shot 2017-02-11 at 00.28.09

Πραγματικά παραπλήσιες εφαρμογές είχαμε δει μέχρι σήμερα μόνο σε πανάκριβα σετ ακουστικών που προσέφεραν αυτή την δυνατότητα.

Η δεύτερη εφαρμογή της Moshi που είναι αυτή την στιγμή και αποκλειστικά διαθέσιμα στο App Store είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Ακούει στο όνομα DJ4two και επιτρέπει δύο Moshi ασύρματα ακουστικά να συγχρονιστούν και να παίζουν την ίδια μουσική την ίδια χρονική στιγμή. Είναι σαν να μοιράζεστε την μουσική σας χωρίς όμως να χρειάζεται να δώσετε το ένα earbud στον φίλο ή φίλη σας και να περπατάτε ή να κάθεστε περίεργα για να ακούσετε το ίδιο μουσικό κομμάτι. Σαν ιδέα και σαν εφαρμογή είναι ιδιαίτερα έξυπνη και πρακτική.

Στην εφαρμογή επίσης θα βρείτε και τις EQ ρυθμίσεις για τα ακουστικά σας.

Συμπερασματικά

16700234_10155077559196108_8328747091526727646_o

Τα Moshi Mythro Air πραγματικά μας εντυπωσιάσαν. Ο σχεδιασμός τους είναι άριστος και η εφαρμογή τους τέλεια – έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο αλουμίνιο. Η ακουστική με το βαθύ μπάσο μας εξέπληξε και ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε ενώ και η αυτονομία των 8 ωρών κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. Στην τιμή των €80.00 θα περιμέναμε πιο χαμηλές επιδόσεις και συνολική αίσθηση αλλά διαψευστήκαμε μιας και τα Mythro Air άνετα μπορούν να συναγωνιστούν ακριβότερα σετ της αγοράς και μάλιστα να κερδίσουν στον τομέα ποιότητα και ακουστικής αρκετά από αυτά. Θα τα βρείτε διαθέσιμα για αγορά εδώ.

Editors-Choice-Update-2015-710x806