Review Jabra Wireless Halo Smart: Ιδανικό για μουσική φανταστικό για κλήσεις

0
615

13568838_10153653415351905_5725272402860184790_o

Το έχουμε ήδη πει πως η έλευση του iPhone 7 και η απομάκρυνση της 3.5 mm θύρας μας έχει κάνει καλώς ή κακώς να στραφούμε σε Wireless λύσεις σετ ακουστικών για ότι έχει να κάνει με την μουσική μας και τις κλήσεις μας.

Η Jabra είναι μια εταιρεία που έχει κάνει πολύ σοβαρά βήματα στην αγορά των ασύρματων Bluetooth ακουστικών με πολύ αξιόλογες λύσεις στον χώρο όπως τα Sport Pulse, Sport Coach, Sport Pace ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν και τα πολυαναμενόμενα για πολλούς Jabra Elite Sport που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν με τις λειτουργίες και τον σχεδιασμό τους.

Σε αυτή την λίστα των πολύ αξιόλογων ακουστικών συναντούμε και τα Halo Smart. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα της σειράς δεν εστιάζουν τόσο στην άσκηση αλλά σε κάτι από την καθημερινότητα μας σε ένα διαφορετικό επίπεδο – στην ακρόαση μουσικής και λήψεις κλήσεων και στην μεγάλη αυτονομία.

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε στο Halo Smart που είχαμε την χαρά να το χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες τόσο με το iPhone 7 μας όσο και με το Android smartphone μας (Για την ιστορία ένα Nexus 5x)

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το αναλυτικό unboxing και review μας:

Συσκευασία 

jabra-halo-smart-red-package

Η συσκευασία στην οποία έρχονται τα Jabra Halo Smart είναι αν μη τι άλλο ποιοτική χωρίς μεγάλες τυμπανοκρουσίες όμως. Εξωτερικά κάποιος θα βρει τα βασικά χαρακτηριστικά του σετ των ασύρματων ακουστικών ενώ μπορεί να έχει και μια πρώτη εικόνα για αυτά χωρίς να ανοίξει την συσκευασία.

jabra_halo_smart_red_in_box

Εσωτερικά πέρα από τα ίδια τα ακουστικά θα συναντήσουμε ear tips σε διαφορετικά μεγέθη, ένα micro USB καλώδιο φόρτισης, πληροφορίες για την εγγύηση που ανέρχεται στο 1 έτος και ένα βιβλίο οδηγιών με τις οδηγίες να υπάρχουν και στην Ελληνική γλώσσα.

Κατασκευή και Σχεδιασμός

red_halo_smart_01

Όπως και άλλα Bluetooth in-ears σε ακουστικών έτσι και το Halo Smart χρησιμοποιεί ένα neckband σχεδιασμό ή αλλιώς αν προτιμάτε σχεδιασμό λαιμού. Όλα το hardware έχει τοποθετηθεί στο neckband αυτό με τα ακουστικά να είναι προεκτάσεις αυτού από κάθε μια πλευρά.

Μπορεί στην αρχή να σας ξενίσει λίγο η εμφάνιση αλλά ο σχεδιασμός είναι άριστος και το neckband κάθεται άριστα στον αυχένα ενώ παράλληλα είναι πάρα πολύ ελαφρύ. Το υλικό κατασκευής είναι από σκληρό πλαστικό με πολύ όμορφο φινίρισμα ενώ παράλληλα έχει και μια πολύ καλή ελαστικότητα έτσι ώστε να το φοράτε με μεγάλη άνεση ανεξάρτητα από τον σωματότυπο σας και το αν είστε άντρας ή γυναίκα.

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-12-22-12-12-23-%cf%80%ce%bc

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-12-22-12-12-54-%cf%80%ce%bc

Ο χρωματισμός τους έρχεται σε κόκκινο (το review unit μας), σε μπλε και μαύρο.

Άμεσα θα αντιληφθείτε πως υπάρχουν μαγνήτες στα earbuds και πως μπορείτε έτσι να τα ακουμπήσετε με ασφάλεια στο neckband ενώ μπορούν επίσης να ενωθούν και μεταξύ τους έτσι ώστε να σας προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη άνεση όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Μια μεγάλη μπαταρία υπάρχει στο εσωτερικό του neckband κάτι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο μιας και η αυτονομία του Halo Smart φτάνει τις 15 ώρες μουσικής και τις 17 ώρες κλήσεων. Τις δύο εβδομάδες που τα χρησιμοποιούμε κατά μέσο όρο μπορέσαμε να φτάσουμε αυτούς τους χρόνους με μεγάλη άνεση.

jabra-halo-smart-red-10

Στα δεξιά του band θα συναντήσουμε τα κουμπιά για το playback και την αυξομείωση του ήχου. Στο μέσο αυτών υπάρχει ένα κουμπί που ενεργοποιεί – απενεργοποιεί τα ακουστικά, αναπαράγει τα μουσικά κομμάτια και δέχεται ή ακυρώνει κλήσεις. Ο τρόπος που έχουν σχεδιαστεί και είναι ανάγλυφα θα σας κάνει εύκολα να τα εντοπίσετε σε αυτή την πλευρά του σετ ακουστικών ακόμη και αν είστε σε κίνηση. Στα αριστερά θα συναντήσουμε ένα κουμπί μικροφώνου που ενεργοποιεί τις ψηφιακές βοηθούς όπως η Siri, Google Now και Cortana.

H θύρα φόρτισης βρίσκεται στο κάτω μέρος του neckband και είναι καλυμμένη άριστα.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω earbuds είναι μαγνητικά και μπορούν να ενωθούν μαζί. Έτσι λοιπόν αν είναι ενωμένα και δεχτείτε μια κλήση τότε απομακρύνοντας το ένα από το άλλο αυτόματα θα δεχτείτε την κλήση αυτή. Στην περίπτωση που δεν ήταν ενωμένα και δεχτείτε μια κλήση ενώνοντας αυτόματα θα ακυρώσετε αυτή την κλήση.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά πως είναι πάρα πολύ ελαφριά και πως ο σχεδιασμός τους είναι αρκετά όμορφος και λειτουργικός. Τα ίδια τα earbuds τώρα έχουν και αυτά μια πολύ καλή σχεδίαση και δύσκολα θα σας φύγουν από τα αυτιά όσο και αν προσπαθήσετε και όσο έντονα και αν κινήστε κάπου.

Να αναφέρουμε επίσης πως τα Halo Smart έχουν μια πιστοποίηση IP54 κάτι το οποίο σημαίνει πως παρέχουν αντίσταση στην σκόνη και στο υγρό στοιχείο – όχι δεν θα κάνετε βουτιές μαζί τους αλλά δεν θα επηρεαστούν σε καμιά περίπτωση από τον ιδρώτα ή την βροχή.

Η σύνδεση τόσο με το iPhone 7 μας όσο και με την Android συσκευή μας έγινε απροβλημάτιστα και η ισχύς του σήματος αλλά και η απόσταση ήταν άριστη. Άριστα παίρνει και η ποιότητα κλήσεων μιας και ακόμη σε εξωτερικούς χώρους ο συνομιλητής μας δύσκολα μπορούσε να καταλάβει πως του μιλάμε μέσω ενός ασύρματου σετ ακουστικών αλλά περισσότερα για αυτό σε λίγο.

Εγκατάσταση

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-12-22-12-15-27-%cf%80%ce%bc

Η εγκατάσταση ή αλλιώς το pairing με τις συσκευές μας έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα και απλά κρατώντας πατημένο το multifunction κουμπί για 5 δευτερόλεπτα.

Υπάρχει και η Jabra Assist εφαρμογή τόσο για το Android όσο και για το iOS που θα σας βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι.

Η εφαρμογή προσφέρει μια σειρά χαρακτηριστικών και κάνει τα Halo Smart ακόμη πιο χρηστικά.

Έτσι λοιπόν μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις αλλά και να έχετε ανάγνωση των μηνυμάτων, email, ειδοποιήσεων του ημερολογίου σας αλλά ακόμη και μηνυμάτων στο Facebook. Να τονίσουμε πως η εφαρμογή στο iOS δίνει λιγότερες ευκολίες στον χρήστη σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Android και πως δεν υποστηρίζεται εδώ η Ελληνική Γλώσσα.

Επίσης μέσω της εφαρμογής συναντούμε το “Find My Jabra” πoυ θα σας βοηθήσει να βρείτε το σετ ακουστικών σε περίπτωση που το έχετε χάσει ή σας έχει παραπέσει κάπου.

Στην εφαρμογή επίσης υπάρχει και ολόκληρο το εγχειρίδιο των ακουστικών με πολλές πληροφορίες.

Πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στο να το διαβάσετε μιας και θα ανακαλύψετε μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες για το Halo Smart. Για παράδειγμα πατώντας μια φορά τα κουμπιά της αυξομείωσης του ήχου και ενώ δεν ακούτε κάτι θα σας ανακοινωθεί το επίπεδο της μπαταρίας σας. Επίσης θα βρείτε μια σειρά από τρόπους για να χειριστείτε πολλαπλές κλήσεις και πολλά ακόμη.

Επιδόσεις 

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-12-22-12-14-59-%cf%80%ce%bc

Εκεί που πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε είναι το πως χειρίζεται το Halo Smart τις κλήσεις και τον ήχο αυτών. Χωρίς υπερβολές αποτελεί ένα από τα καλύτερα wireless ακουστικά που έχουμε χρησιμοποιήσει για να κάνουμε και να λάβουμε τηλεφωνικές κλήσεις.

Το μεγάλο μικρόφωνο και η τεχνολογία απομάκρυνσης θορύβων λειτουργεί απλά άψογα – αν βάλετε και την ενίσχυση της φωνής που παρέχουν τότε το αποτέλεσμα απλά είναι εντυπωσιακό. Όσες συνομιλίες και αν κάναμε και σε διαφορετικά περιβάλλοντα θορύβου και εξωτερικών χώρων τα Halo Smart τα κατάφεραν άψογα με 9 στους 10 συνομιλητές μας να μην πιστεύουν πως μιλούσαμε μέσω ενός ασύρματου σετ ακουστικών.

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-12-22-12-16-44-%cf%80%ce%bc

Τα Halo Smart δεν τα πάνε καθόλου άσχημα στην μουσική. Πολλά earbuds της αγοράς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να αποδώσουν χαμηλά και να παράγουν ένα καλό μπάσο. Το Halo Smart τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά σε αυτό. Το μπάσο θα το ακούσετε αρκετά καλά και γενικότερα η ποιότητα του ήχου που παράγουν ξεπερνά τον όρο ικανοποιητικά.

Σε κομμάτια που έχουν μια αρμονία στο εύρος του ήχου τα Halo Smart τα πηγαίνουν άριστα. Αν τώρα έχετε τις δικές μας μουσικές προτιμήσεις και τοποθετήσετε κάποιο Metal – Hard Rock κομμάτι εκεί μόνο θα καταλάβετε πως ίσως τους λείπει η λίγο παραπάνω ένταση και θα χρειαστεί να αυξήσετε τον ήχο για να την νιώσετε.

Η αυτονομία της μπαταρίας μας εντυπωσίασε και αυτή μιας και όπως ίσως να γνωρίζετε οι περισσότερες ασύρματες λύσεις δεν κρατούν για πολύ και χρειάζονται συχνά φόρτιση. Το Halo Smart όμως διαφέρει και εδώ και όπως αναφέραμε και πιο πάνω με άνεση φτάναμε τις 15 ώρες μουσικής και τις 17 ώρες κλήσεων. Κοινώς και με μια μεσαία χρήση σε κλήσεις και σε ακρόαση μουσικής το Halo Smart θα χρειάζεται να το φορτίζεται κάθε 3-4 μέρες.
Η φόρτιση του από το 0% στα 100% χρειάζεται 90 λεπτά.

Συμπέρασμα

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-12-22-12-16-11-%cf%80%ce%bc

Τα Halo Smart της Jabra δεν είναι υπερβολή να πούμε πως μας εντυπωσιάσαν. Είναι καταπληκτικά στις κλήσεις και προσφέρουν μια πολύ καλή ποιότητα ήχου ακόμη και στην αναπαραγωγή μουσική. Η μεγάλη αυτονομία, τα έξυπνα χαρακτηριστικά και ο ελαφρύς σχεδιασμός τους είναι στοιχεία που θα σας κερδίσουν από την πρώτη κιόλας χρήση που θα τους κάνετε. Η τιμή τους επίσης δεν είναι σε καμιά περίπτωση απαγορευτική για αυτή την κατηγορία μιας και ανέρχεται στα € 89,99. Μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο ΕΔΩ

Το Halo Smart αποτελεί πλέον το βασικό σετ ακουστικών μας αυτές τις μέρες και ειλικρινά μας έχουν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων και τα συστήνουμε ανεπιφύλαχτα σε όλους εσάς που θέλετε ένα αξιόπιστο, λειτουργικό και με έξυπνα χαρακτηριστικά σετ ασύρματων ακουστικών.

editors-choice-update-2015-710x806