24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η τουρκική αστυνομία ζητά από την Apple να ξεκλειδώσει το iPhone 4S του δολοφόνου

    russian-ambassadro-killer-in-ankara-art-gallery-turkey

    Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε ο Andrei Karlov, ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία δολοφονήθηκε ενώ έδινε μια ομιλία σε μια γκαλερί τέχνης. Ο δολοφόνος του, 22 χρονών αστυνομικός Mevlut Mert Altıntasan που έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών ήταν κάτοχος ενός iPhone 4S.

    Το MacReports αναφέρει λοιπόν σήμερα πως η τουρκική αστυνομία ζήτησε την βοήθεια από την Apple έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκλειδώσει την εν λόγω συσκευή.

    Το iPhone 4S του δολοφόνου είναι κλειδωμένο με ένα 4ψήφιο κωδικό αλλά παραμένει άγνωστο ακόμη σε ποια έκδοση λογισμικού είναι.

    Τούρκος εκπρόσωπος ανέφερε πως η Ρωσία θα στείλει μια ειδική ομάδα στην χώρα έτσι ώστε να συμβάλουν στο ξεκλείδωμα της συσκευής.

    Από την πλευρά της η Apple μάλλον δεν θα βοηθήσει για τον σκοπό αυτό μιας και έχει μια πολύ πάγια πολιτική για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της και πρόσφατα είχε αρνηθεί να κάνει κάτι αντίστοιχο για λογαριασμό του FBI.

    Αν θεωρήσουμε πως το iPhone 4S του Τούρκου δολοφόνου είχε μια έκδοση του iOS πριν την iOS 8 τότε τα πράγματα θα είναι εύκολα μιας και το μόνο που χρειάζεται είναι μια ειδική συσκευή για να εφαρμοστεί η λεγόμενη brute force επίθεση. Οι συνδυασμοί είναι μόνο 10.000 και έτσι ο 4ψήφιος κωδικός θα σπάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Σε διαφορετική τώρα περίπτωση που έχουμε μια έκδοση από την iOS 8 και μεταγενέστερη η εύρεση του κωδικού είναι πάρα πολύ δύσκολη. Τα πάντα στην συσκευή θα είναι προστατευμένα με κλειδιά κρυπτογράφησης που δημιουργούνται με το μοναδικό passcode του χρήστη κάτι το οποίο αυξάνει κατακόρυφα την δυσκολία.

    Μάλιστα μετά από 10 λαθεμένες προσπάθειες εύρεσης του passcode αυτόματα σβήνουν όλα τα δεδομένα του χρήστη – Αυτό βέβαια είναι μια ρύθμιση που πρέπει να έχει προ επιλέξει ο ίδιος ο χρήστης.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles