Πώς να προσθέσετε ένα φάκελο στο Dock σας που θα έχει όλα τα πρόσφατα αρχεία σας

0
1170

Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να έχετε πρόσβαση στα πρόσφατα αρχεία σας είναι να δημιουργήσετε ένα φάκελο και εν συνεχεία να τον τοποθετήσετε στο Dock σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα τελευταία για παράδειγμα έγγραφα σας με ένα μόνο κλικ και χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε.

Ανοίξτε το Finder

Πρώτα ανοίξτε το Finder για να δημιουργήσετε έναν Έξυπνο φάκελο – Smart Folder με τους δύο παρακάτω τρόπους.

1) Κάντε κλικ στο File στην μπάρα του μενού

2) Επιλέξετε New Smart Folder.

Η

1) Κάντε δεξί κλικ στο Finder

2) Επιλέξτε New Smart Folder.

Παραμετροποίηστε τον φάκελο αυτό

Όταν το παράθυρο ανοίξει για να δημιουργήσετε έναν νέο Smart Folder ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

1) Κάντε κλικ στο σύμβολο της πρόσθεσης στο πάνω δεξί μέρος

2) Στην κεντρική πάνω περιοχή κάντε κλικ στο drop down μενού στο Kind.

3) Επιλέξτε Last opened date.

4) Στο drop-down μενού στα δεξιά στο Within last, επιλέξτε πόσο πίσω θέλετε τα πρόσφατα αρχεία σας να εμφανίζονται. Έχετε άνεση εδώ και μπορείτε να βάλετε σήμερα ή χθες, αυτή την εβδομάδα ή αυτό τον μήνα κλπ – Μπορείτε ακόμη να ορίσετε και ακριβή αριθμό ημερομηνιών, εβδομάδων, μηνών κλπ

5) Κάντε κλικ στο Save πάνω δεξιά.

Όταν το pop-up παράθυρο ανοίξει δώστε ένα όνομα στον νέο φάκελο αυτόν που δημιουργήσατε, έχετε την επιλογή να της εμφάνισης του στην πλευρική μπάρα, και επιλέξετε την κεντρική τοποθεσία αυτού του φακέλου. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τον αποθηκεύσετε στην επιφάνεια εργασίας σας μια και θα τον τοποθετήσετε στην συνέχεια στο Dock σας. Κάντε κλικ στο Save.

Τώρα στην επιφάνεια εργασίας κάντε κλικ στον νέο Smart Folder που δημιουργήσατε και τοποθετήστε τον στην δεξιά πλευρά του Dock σας. Πριν τον ελευθερώσετε βεβαιωθείτε πως δεν είναι πάνω από κάποια εφαρμογή ή άλλο φάκελο. Μόλις τα εικονίδια επανατοποθετηθούν αφήστε το ποντίκι και ελευθερώστε τον.

Μια τελευταία ενέργεια που μπορεί να θέλετε να κάνετε είναι να αλλάξετε την εμφάνιση αυτού του φακέλου.

1) Κάντε αριστερό κλικ στον φάκελο αυτό 

2) Στο μενού επιλέξτε Folder. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε και την διάταξη των περιεχομένων του σε Fan, Grid, List, ή Automatic.