Η Qualcomm κατηγορεί την Apple για εκβιασμό στην δικαστική τους διαμάχη

0
207

qualcomm-chipshot-001

Η νομική διαμάχη μεταξύ της Qualcomm και της Apple πάνω στο θέμα πατεντών για ασύρματα chips συνεχίζετε και μάλιστα παίρνει και μεγαλύτερη ακόμη έκταση. Η Oualcomm πλέον κατηγορεί την Apple για εκβιασμό τονίζοντας πως έδινε οδηγίες στους προμηθευτές της έτσι ώστε να καθυστερήσουν τις πληρωμές αξιώσεων σε αυτή.

Apple has interfered with Qualcomm’s long-standing contracts with the Contract Manufacturers, instructing them to withhold more than [redacted] in royalties (to date) owed under the terms of their license agreements. But Apple has not stopped there. Instead, Apple has made clear that it will continue to embargo all Qualcomm royalties, for all Apple products, for the indefinite future. By withholding billions of dollars in royalties so long as Qualcomm defends itself against Apple’s claims, Apple is hoping to make litigation unbearable for Qualcomm and, thereby, to extract through a forced settlement what it knows it cannot obtain through judicial process—a below-market direct license. Apple’s tactics are egregious. Apple is tortiously interfering with the Contract Manufacturers’ license agreements; its conduct also provides a separate and independent basis for concluding that Apple is an unwilling licensee;

Η Apple από την πλευρά της δεν αντικρούει τον ισχυρισμό της πληρωμής αξιώσεων για πατέντες ασύρματης τεχνολογίας της Qualcomm αλλά πιστεύει πως ένα συμβόλαιο που ζητάει πληρωμή επί της % του κόστους για κάθε iPhone για αυτό τον σκοπό είναι κάτι παράλογο.

Ο Tim Cook είχε αναφέρει:

“O λόγος που μπήκαμε σε αυτή την διαμάχη είναι γιατί η Qualcomm προσπαθεί να χρεώσει την Apple με κόστος επί της % της συνολικής αξίας κάθε iPhone. Κάνουν πραγματικά καλή δουλειά στην δημιουργία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον τομέα τους αλλά αυτό είναι ένα μόνο μικρό μέρος από το τι είναι ένα iPhone. Δεν έχει να κάνει για παράδειγμα με την οθόνη ή το Touch ID ή τις πάρα πολλές άλλες καινοτομίες που έχουμε κάνει. Έτσι πιστεύουμε πως η στάση τους δεν είναι σωστή και για αυτό τον λόγο θα υπερασπιστούμε της θέσης μας.”

Παρά το γεγονός πως ένα ποσοστό επί της % του κόστους κάθε iPhone ήταν η πληρωμή της Qualcomm και υπήρχε στην συμφωνία των δύο εταιρειών η Apple θέλει να το αλλάξει αυτό καθώς ετοιμάζετε και για το λανσάρισμα του iPhone 8 στην αγορά που σίγουρα θα σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις από τα προηγούμενα μοντέλα.