20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Νέα έρευνα εκθειάζει την ακρίβεια μετρήσεων του Apple Watch

    apple-watch-nikelab-highsnobiety

    Μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Standford “βουτάει” στα βαθιά στο θέμα ακρίβειας των σύγχρονων καταγραφέων υγείας και φυσικά μέσα σε αυτά βρίσκεται και το Apple Watch.

    H έρευνα ολοκληρώθηκε με την μελέτη 60 συμμετοχών και στόχος της ήταν να εντοπιστεί το πόσο μεγάλη ακρίβεια έχουν οι trackers αυτοί στο τομέα την καταγραφής καρδιακών παλμών και θερμίδων.

    Πέρα από το Apple Watch η έρευνα μελέτησε wearable συσκευές όπως τα Samsung Gear S2, MIO Alpha 2, Microsoft Band, Fitbit Surge, και πολλά ακόμη.

    Οι 60 συμμετέχοντας φόρεσαν αυτούς τους trackers και πραγματοποιήσαν ασκήσεις όπως τρέξιμο, ποδηλασία και περπάτημα.

    Στην συνέχεια οι μετρήσεις που κατέγραψαν γίναν αντικείμενο σύγκρισης με υψηλής ακρίβειας μηχανήματα όπως καρδιογράφους και άλλα.

    Στον τομέα της καταγραφής των καρδιακών παλμών το Apple Watch ήρθε πρώτο με ένα περιθώριο λάθους 2%. Το Samsung Gear S2 είχε τις μεγαλύτερες ανακρίβειες με ένα περιθώριο λάθος της τάξης του 6.8%.

    Η μελέτη έδειξε πως πιο ακριβή αποτελέσματα είχαμε κατά την διάρκεια την ποδηλασίας ενώ τα περισσότερα λάθη καταγράφηκαν κατά την βάδιση.

    For the walking task, three of the devices achieved a median error rate below 5%: the Apple Watch, 2.5% (1.1%–3.9%); the PulseOn, 4.9% (1.4%–8.6%); and the Microsoft Band, 5.6% (4.9%–6.3%). The remaining four devices had median error between 6.5% and 8.8%.

    Across devices and modes of activities, the Apple Watch achieved the lowest error in HR, 2.0% (1.2%–2.8%), while the Samsung Gear S2 had the highest HR error, 6.8% (4.6%–9.0%).

    Αν και το Apple Watch τα πήγε σχεδόν άριστα στην καταγραφή παλμών δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στην καταμέτρηση κατανάλωσης ενέργειας. Βέβαια κανένας tracker από αυτούς που δοκιμάστηκαν δεν έφερε καλά αποτελέσματα.

    Το Apple Watch λοιπόν κατάφερε να έχει την καλύτερη συχνότητα καταγραφής θερμίδων χωρίς όμως να είναι η πιο ακριβής. Το FitBit Surge εδώ τα πήγε καλύτερα αλλά και αυτό σημείωσε ένα περιθώριο λάθους της τάξης του 27%.

    Μπορείτε να βρείτε όλη την μελέτη της εν λόγω έρευνας εδώ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles