Η Apple συνεχίζει να εξερευνά την περιοχή των ψηφιακών πληκτρολογίων για τα MacBook

0
167

virtual-keyboard

H Apple έχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ψηφιακά πληκτρολόγια στα MacBooks από το 2009 αλλά μια σημερινή πατέντα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα δείχνει πως αν μη τι άλλο η εταιρεία συνεχίζει να κάνει έρευνες και πειράματα σε αυτή την περιοχή.

Ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο ήταν το μεγάλο χαρακτηριστικό του iPhone όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007 ενώ η Apple έφερε κάτι παρόμοιο με την μορφή της Touch Bar στα τελευταία MacBook Pro μοντέλα.

Το Patently Apple παρουσίασε αυτή την πατέντα της Apple χρησιμοποιώντας ένα Lenovo Yoga Book δείχνοντας ένα τεράστιο Touch Bar να αντικαθιστά το φυσικό πληκτρολόγιο.

Για πολλούς από εμάς μια τέτοια ιδέα ίσως δεν ήταν τόσο ιδανική – ειδικά αν γράφετε ή προγραμματίζεται με το MacBook σας ένα πληκτρολόγιο από γυαλί δεν θα ήταν ότι πιο εργονομικό σίγουρα.

6a0120a5580826970c01b8d28617d0970c-800wi

Η Apple είναι σχεδόν απίθανο να παρουσιάσει κάτι τέτοιο και ειδικά με αυτή την μορφή για όλα τις τα μοντέλα – ίσως αν ήθελε να πειραματιστεί να το έκανε διαθέσιμο για ένα ή δυο μοντέλα MacBook.

H Apple επίσης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον σε μηχανικά δυναμικά πληκτρολόγια όπως για παράδειγμα το Sonder e-link πληκτρολόγιο.

Το εν λόγω έχει μια μικροσκοπική e-link οθόνη σε κάθε πλήκτρο που δυναμικά μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ενέργειες του χρήστη. Πάρα αυτά στην ουσία το πληκτρολόγιο παραμένει μηχανικό.

Επίσης υπάρχουν ήδη στην αγορά άλλα δυναμικά συστήματα όπως το Elgato Stream Deck που κάθε πλήκτρο έχει μια κανονική έγχρωμη LCD oθόνη!

Το Patently Apple σημειώνει πως η εταιρεία ίσως με την σημερινή της πατέντα έχει στο μυαλό της μια συσκευή πιο κοντά στο iPad.

O όρος δυναμικά πληκτρολόγια είμαστε σχεδόν σίγουροι πως θα μας απασχολήσει στο μέλλον και σίγουρα η Apple αργά η γρήγορα θα φέρει μια τέτοια υλοποίηση για κάποια συσκευή της στην αγορά.