Στο WWDC συνέδριο των προγραμματιστών της τον Ιούνιο η Apple αποκάλυψε για πρώτη φορά στον ευρύ κοινό την Pro Display XDR οθόνη, η οποία κοστίζει 5.000 δολάρια. Η Asus στην φετινή IFA 2019 αποκάλυψε ένα παρόμοιο display το οποίο θα ανταγωνιστεί αυτό της Apple αν και υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Η νέα οθόνη της Asus έχει την ονομασία ProArt PA32UCG, έρχεται στις 32 ίντσες, είναι τύπου IPS και έχει ανάλυση 4K. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με την οθόνη της Apple που έρχεται με μια ανάλυση 6K.

Η Asus τονίζει τις HDR δυνατότητες του ProArt και η ίδια υποστηρίζει ότι το οθόνη έχει 1.152 μεμονωμένα mini LED backlight. Η οθόνη αγγίζει τα 1600nits φωτεινότητα ακριβώς δηλαδή την ίδια με την Pro Display XDR της Apple. Επιπλέον, υποστηρίζει τα πρωτόκολλα HDR10, HLG και Dolby Vision. Η οθόνη είναι 10-bit και υποστηρίζει DCI-P3, Rec. 2020, Adobe RGB και sRGB.

Όσον αφορά τώρα τις υποδοχές υπάρχουν δύο Thunderbolt 3 θύρες, ένα DisplayPort, τρία HDMI και ένα built-in USB-hub. Το ProArt PA32UCG αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020 με άγνωστη προς το παρόν τιμή.