Η Cloudflare έκανε ακόμη πιο εύκολη την προστασία στην πλοήγηση σας επιτρέποντας να κάνετε μια ιδιωτική πλοήγηση σε οποιαδήποτε iOS συσκευή χάρη στην νέα της εφαρμογή 1.1.1.1

Το στάνταρ για την προστασία της ιδιωτικότητας σας φυσικά είναι η χρήση μιας VPN υπηρεσίας. Με αυτό τον τρόπο κάνετε κρυπτογράφηση όλων των κινήσεων σας στο διαδίκτυο και έτσι ο πάροχος σας ISP δεν μπορεί να γνωρίζει ποια site επισκέπτεστε ή τι ενέργειες κάνετε εκεί.

Η αλήθεια είναι όμως πως μια καλή VPN υπηρεσία έρχεται και με το ανάλογο κόστος σε χρήματα.

Μια δωρεάν εναλλακτική που προστατεύει κάποια από τα δεδομένα σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα Domain Name Server τρίτου. Χρησιμοποιώντας εξωτερικά DNS αυτό σημαίνει και πάλι πως ο πάροχος σας δεν μπορεί να δει ποια site επισκέπτεστε. Κάποιες φορές μάλιστα μπορεί να έχετε και μεγαλύτερες ταχύτητες.

Η Cloudflare προσφέρει έναν δωρεάν DNS στο 1.1.1.1. Μπορείτε να συνδεθείτε με αυτόν χειροκίνητα κάνοντας μια μικρή διαδικασία από τα Settings > Wi-Fi > πατάτε το i κουμπί δίπλα στο Wi-Fi δίκτυο σας > DNS: Configure DNS > Manual > Add Server > Type 1.1.1.1 > Save. Εν συνεχεία κάνετε ακριβώς το ίδιο για το backup server τοποθετώντας το 1.0.0.1.

Για να αποφύγετε αυτή την διαδικασία η 1.1.1.1 εφαρμογή κάνει όλα τα παραπάνω με ένα απλό tap. Απλά ανοίγετε την εφαρμογή γυρίζετε τον διακόπτη και συνδέεστε.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη από το App Store.