Σε μια ιστορία που μοιράστηκε ο CEO της Stripe, Patrick Collison, ο Tony Fadell περιγράφει το χρονοδιάγραμμα του πρώτου iPod. O Fadell αναφέρει πως μπήκε στο δυναμικό της Apple στο τέλος Ιανουαρίου για να ηγηθεί της ομάδας του iPod αλλά όταν τελικά ήρθε στην εταιρεία το iPod δεν ήταν το iPod που κυκλοφόρησε τελικά. Η Apple ήθελε να δημιουργήσει ένα MP3 player με σκληρό δίσκο αλλά δεν υπήρχε ούτε η αντίστοιχη ομάδα ανθρώπων, ούτε κάποιο σχέδιο και βασικά δεν υπήρχε τίποτα.

Το εντυπωσιακό ήταν πως η συσκευή τελικά ολοκληρώθηκε πριν το τέλος του χρόνου. Ο Fadell έδειξε ένα πρωτότυπο σχέδιο στον Jobs τον Μάρτιο, η ομάδα βρήκε συνεργάτες για την κατασκευή του τον Απρίλιο και η Apple ξεκίνησε να πουλάει τις πρώτες συσκευές τον Νοέμβριο.

Αυτή η τρομερή ταχύτητα σίγουρα δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει. Επίσης καταλαβαίνουμε πως η ιδέα της δημιουργίας ενός MP3 player υπήρχε στην Apple για αρκετό καιρό και βασικά μόλις η εταιρεία εξαγόρασε την SoundJam και ξεκίνησε την μετατροπή του στην iTunes εφαρμογή. Η iTunes εφαρμογή έκανε επίσημο ντεμπούτο στις 9 Ιανουαρίου του 2001.

Ο Jon Rubinstein, που ηγούνταν της τότε hardware ομάδα της Apple αναγνώρισε έναν μικρό 1.8 ιντσών σκληρό δίσκο από την Toshiba. Αυτός ο δίσκος αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για το πρώτο iPod. Αυτή η ανακάλυψη και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Fadell πρέπει να έγινε στις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως και να το δει κανείς το παραπάνω η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα αυτού του εγχειρήματος της Apple είναι μοναδικά. Πάρα αυτά κάτι αντίστοιχο δεν θα μπορούσε να γίνει με τα σημερινά δεδομένα. Η παραγωγική αλυσίδα της Apple πλέον είναι τεράστια και πρέπει να υποστηρίζει εκατομμύρια συσκευές. Η πολυπλοκότητα επίσης της τεχνολογίας έχει αυξηθεί δραματικά από το 2001.

Πλέον η Apple για την κυκλοφορία μιας νέας συσκευής χρειάζεται μεταξύ 2 και 3 χρόνων. Η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone 2,5 χρόνια αφότου ξεκίνησε να κάνει πειράματα με οθόνες αφής. Ο σχεδιασμός του iPad mini, ως ένα ακόμη παράδειγμα ξεκίνησε αρχές του 2011 και τελικά η συσκευή έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στην αγορά τον Νοέμβριο του 2012. Τέλος το Apple Watch ξεκίνησε στα μέσα του 2012 ως ιδέα και η Apple τον ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2014 για να κυκλοφορήσει τελικά τον Απρίλιο του 2015.