Friday, May 29, 2020

O Jony Ive υπερασπίζεται την ομορφιά προϊόντων κατασκευασμένα από μηχανές

jonyivecars-640x473

H Apple πρόκειται να κάνει ένα τεράστιο μπαμ στον κόσμο της μόδας την επόμενη χρονιά, σπονσοράροντας την έκθεση Costume Institute του Μetropolitan Museum of Art. Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές σχετικά με την κίνηση αυτή, αλλά ο guru του design της Apple έδωσε το στίγμα της σε μια συνέντευξη που έδωσε σχετικά με το πάντρεμα τεχνολογίας και μόδας.

Ο Ive και η Chief Editor της Vogue, Anna Wintour, έδωσαν μια συνέντευξη στην WSJ μιλώντας σχετικά με την έκθεση – η οποία θα γίνει στις 2 Μαΐου 2016- της οποίας ο στόχος θα είναι να συνδυαστούν τεχνικές χειροποίησης με αυτοματισμούς όπως το 3d printing ώστε να διερευνηθεί όλο το φάσμα των διαδικασιών μέσω του οποίου ο σχεδιασμός και η κατασκευή ρούχων πραγματοποιείται.

Η Apple βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του αυτόματου design, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες CNC μηχανές για να κατασκευάσει τέλεια σχεδιασμένα Macbooks,iPhones,iPads και Apple Watches. Κι ενώ κάποιοι ονομαστοί σχεδιαστές απορρίπτουν την χρήση μηχανών για χάρη του χειροποίητου design, ο Ive ισχυρίζεται ότι το χειροποίητο design δεν είναι απαραίτητα καλύτερο.

…είναι μια ψευδαίσθηση που υπάρχει, ότι στο χειροποίητο ενυπάρχει αξία ενώ αντιθέτως υπάρχει έλλειψη αξίας στο από μηχανής κατασκευασμένο…”

Τόσο ο Jony όσο και η Anna Wintour φορούσαν τα νέα Hermes λουράκια στα Apple Watch τους κατά την συνέντευξη. Ο Ive μίλησε για το πως το Apple Watch είναι το πρώτο προϊόν της Apple που απευθύνεται στην μόδα, αλλά από εδώ κι εμπρός η αποστολή της εταιρεία θα είναι να αναμιγνύει την μόδα με την τεχνολογία.

….καθώς τα προϊόντα γίνονται πιο προσωπικά, πχ κάτι που φοράμε στον καρπό μας, αναγκαστικά μας βάζει στον χώρο της μόδας. Αυτά είναι θέματα που τα έχουμε στην καρδιά μας. Η κατανόηση μας θα ενσταλαχθεί σε μελλοντικά προϊόντα. Μόλις τώρα ξεκινάμε…..”

Η έκθεση που θα γίνει στο MMA, θα φιλοξενήσει πάνω απο 30 σχεδιαστές και πάνω από 100 είδη ρουχισμού από το 1880 ως σήμερα. Θα φιλοξενηθούν παλαιού τύπου τεχνικές όπως πλέξιμο, δερματοποιϊα καθώς και νέες τεχνικές όπως κοπή με laser, 3d printing κ.α.

σχολιασμός στο φόρουμ 

 
Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!