Η εφαρμογή του Netflix είναι μια από από τις κορυφαίες συνδρομητικές του iOS με έναν μεγάλο αριθμό χρηστών να πληρώνουν την συνδρομή τους μέσω του iTunes.

Αυτό μπορεί όμως στο μέλλον να αλλάξει μιας και η Netflix ψάχνει να βρει τρόπους για να ξεπεράσει το iTunes για μελλοντικές συνδρομητικές πληρωμές των υπηρεσιών της.

Το TechCrunch αναφέρει σήμερα ότι έχει επιβεβαίωση πως η εταιρεία ήδη κάνει τεστ αυτού του πλάνου σε μια σειρά από χώρες.

“Το Techcrunch έχει μάθει και επιβεβαιώσει πως η Netflix και με βάση τα όσα αναφέρει η εταιρεία κάνει τεστ για το πως θα ξεπεράσει το iTunes. Μέχρι τις 30 Σεπτμεμβρίου νέοι συνδρομητές και όχι μόνο σε συγκεκριμένες αγορές στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία δεν θα μπορούν πλέον να πληρώσουν την συνδρομή τους μέσω iTunes. Αντί αυτού θα ανακατευθύνονται στην mobile web έκδοση για να πληρώσουν εκεί.”

Η λίστα με της χώρες που θα γίνει αυτό το τεστ είναι οι: Argentina, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Canada, Colombia, Croatia, Czech Republic, Denmark, Ecuador, Finland, France, Germany, Great Britain, Hungary, India, Indonesia, Italy, Japan, Korea, Malaysia, Mexico, Norway, Peru, Philippines, Poland, Slovakia, South Africa, Spain, Sweden, Taiwan και Thailand.

Αυτή την στιγμή η Apple λαμβάνει το 30% των εσόδων από την πρώτη χρονιά των Netflix συνδρομητών μέσω της εφαρμογής, το 15% των εσόδων το δεύτερο χρόνο κλπ. Η απώλεια αυτών των εσόδων από την Apple στην περίπτωση που το Netflix αποσυρθεί από το iTunes θα είναι σημαντική.

Η Apple και η συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Netflix και το Spotify έχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό μια σχέση αγάπης μίσους. Το App Store προσφέρει σε αυτές τις εταιρείες την πρόσβαση σε νέους συνδρομητές αλλά από την άλλη η Apple κρατάει σημαντικό ποσοστό από τα κέρδη των συνδρομών αυτών.