Thursday, May 28, 2020

Netatmo – ο μετεωρολογικός σταθμός του σπιτιού στην οθόνη του iPhone

Netatmo - οικιακός μετεωρολικός σταθμός στο iPhone σου

Όπως έχει τραγουδήσει και ο Dylan “δεν χρειάζεσαι μετεωρολόγο για να ξέρεις προς τα πού φυσάει ο άνεμος” (“you don’t need a weatherman to know which way the wind blows”). Το Netatmo ήρθε για να επιβεβαιώσει τους στίχους αυτούς. Δεν είναι μια συσκευή για να μετράει απλά τη θερμοκρασία και την υγρασία στην οθόνη του iPhone ή του iPad σου. Καταγράφει επιπλέον το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) αλλά και τα επίπεδα θορύβου στον χώρο σου και σου εξασφαλίζει μια σφαιρική άποψη της ποιότητας και των συνθηκών στο περιβάλλον που ζεις ή εργάζεσαι.

netatmo - Μετρήστε συνθήκες καιρού, προσαρμόστε τις δραστηριότητές σας

Φτιαγμένο για το iPhone σου, για τον χώρο σου, την υγεία σου, για εσένα!
Ένας προσωπικός μετεωρολογικός σταθμός με αισθητήρες μέτρησης της ποιότητας του αέρα για iOS συσκευές, Η/Υ και συσκευές Android.

Το Netatmo αποτελείται από δύο μονάδες, μια εξωτερική και μια εσωτερική. Σε σχήμα κυλινδρικό και με μεταλλικό εξωτερικό περίβλημα είναι σίγουρα από τα πιο κομψά “έξυπνα” θερμόμετρα που έχουμε δει. Καμία σχέση με ψηφιακά και πλαστικά τερατουργήματα και σίγουρα πιο κομψά και minimal από τα θερμόμετρα υδραργύρου που είχε η γιαγιά στο σπίτι.

εξωτερική μονάδα netatmo

Η μικρότερη μονάδα μπορεί εύκολα να μπει σε διακριτικό μέρος του εξωτερικού χώρου. Επιλέξτε σημείο που να μην είναι εκτεθειμένο άμεσα στη βροχή, ιδανικά κάτω από κάποιο γείσο .

Η μεγαλύτερη εσωτερική μονάδα τροφοδοτείται μέσω καλωδίου USB από το πριζάκι. Και τα δύο περιλαμβάνονται στη συσκευασία

Συνολικά μπορείτε να προσθέσετε και να χειριστείτε μέχρι και τέσσερις εσωτερικές μονάδες.

Εγκατάσταση/Παραμετροποίηση

Μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε iPhone, iPod ή iPad αλλά και στον υπολογιστή (PC ή Mac). Επιπλέον υποστηρίζεται και σε συσκευές με λειτουργικό Android. Δημιουργείτε ένα δωρεάν λογαριασμό στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Στη συνέχεια το πρόγραμμα εγκατάστασης ρυθμίζει το netatmo για σύνδεση στο οικιακό δίκτυο Wi-Fi σας, χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις που ήδη υπάρχουν στο τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή σας. Η όλη διαδικασία δε θα κρατήσει παραπάνω από 10 λεπτά.

Εφαρμογή

Εφαρμογή iOS netatmo

Η εφαρμογή για iPhone της Netatmo έχει υποδειγματική σχεδίαση. Εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες σε μία λιτή οθόνη χωρίς να αισθάνεσαι ότι βλέπεις οθόνη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Το πάνω μισό της οθόνης δείχνει τις εξωτερικές συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία και την αίσθηση της θερμοκρασίας) καθώς και μέτρηση  της συνολικής ποιότητας του αέρα. Πατώντας στη γραμμή αυτή βλέπει κανείς διευκρινήσεις σχετικά με το δείκτη της ποιότητας του αέρα.

Το κάτω μισό της οθόνης δείχνει εσωτερικές συνθήκες. Ο κύκλος στα δεξιά δηλώνει τη συνολική ποιότητα του αέρα (το πράσινο είναι καλύτερη ένδεικη), μαζί με τη θερμοκρασία και την υγρασία. Αν τραβήξετε από το κάτω μέρος, μπορείτε να δείτε τη συγκέντρωση του CO2 (σε μέρη ανά εκατομμύριο) και το επίπεδο θορύβου.

Περιστρέφοντας τη συσκευή οριζόντια βλέπετε τις μετρήσεις σε χρονοδιάγραμμα. Το netatmo παίρνει μετρήσεις σε διαστήματα των 5 λεπτών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό γνώρισμα που θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί και άλλοι κατασκευαστές να βάλουν στις εφαρμογές τους.

Και όλες η παραπάνω ενδείξεις είναι προσβάσιμες ακόμα και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού μέσω 3G/4G ή άλλης WiFi σύνδεσης.

Web Interface

Από οποιδήποτε πρόγραμμα πλοήγησης (browser) και στη σελίδα my.netatmo.com, μπορείτε να δείτε το ίδιο περιεχόμενο όπως και στο smartphone σας, όλα σε ένα παράθυρο. Οι τρέχουσες εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες εμφανίζονται στα αριστερά, η πρόγνωση επτά ημερών, καθώς και ιστορικά στοιχεία του κλίματος στο υπόλοιπο μέρος της οθόνης. Εάν επιλέξετε μία από τις μετρήσεις στα αριστερά, όπως το CO2, τα ιστορικά στοιχεία του θα εμφανιστούν στο κέντρο της οθόνης. 

netatmo web page

 

Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαστήκαμε από το συγκεκριμένο προϊόν καθώς έχει κανείς πρόσβαση όχι απλώς στη θερμοκρασία αλλά και  σε πιο σύνθετες και ποιοτικές μετρήσεις άλλων στοιχείων που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή (διοξείδιο του άνθρακα, ηχορύπανση). Οι μετρήσεις αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν στο να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης (πχ καθαρίζοντας φίλτρα κλιματιστικών ή βάζοντας κάποια φυτά μπορεί να δει κανείς τα επίπεδα CO2 να καλυτερεύουν ή σωστή ρύθμιση  στη θέρμανση ενός χώρου εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και οικονομία).

Το Netatmo Weather Station μπορείς να το βρεις στα καταστήματά της iSystem (εμπορικό κέντρο SmartPark, Σπάτα και Μεσογείων 269, Χαλάνδρι) αλλά και στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα εδώ.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!