Η συνεργασία του David Fincher με το Netflix έχει αποδώσει μοναδικούς καρπούς τα τελευταία χρόνια. Ο σκηνοθέτης της γενιάς μας έκανε την δυνατή αρχή με το House of Cards, την πρώτη original σειρά της streaming πλατφόρμας, ενώ φέτος ήδη μας έδωσε το εκπληκτικό Love, Death and Robots. Στο μεταξύ όμως, ανάμεσα στα δύο, ο Fincher πρόλαβε να μας παρουσιάσει και το Mindhunter.

Η Charlize Theron που λειτουργεί ως εξωτερικός παραγωγός του όλου εγχειρήματος, μέσω της πρόσφατης συνέντευξής της μπορεί να μας έδωσε ηθελημένα μία ιδέα για το πότε περίπου να αναμένουμε την επιστροφή της σειράς στο Netflix, αλλά το επιβεβαίωσε πια με μεγαλύτερη ακρίβεια και ο Fincher.

Συγκεκριμένα, μέσα από δήλωσή του σε συνέντευξη του σε podcast του ‘The Treatment’ του KCRW, είπε χαρακτηριστικά:

“Ναι! Τώρα υπάρχει ημερομηνία! Και υποθέτω ότι μου επιτρέπεται να το πω… Αλλά ναι, θα είναι στις 16 Αυγούστου!”

Ακόμα γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για τον δεύτερο κύκλο βέβαια. Ο ίδιος ο Fincher θα σκηνοθετήσει μαζί με τους Andrew Dominik και Carl Franklin. Επανέρχονται φυσικά οι Jonathan Groff (Looking, Frozen,The Normal Heart) και Holt McCallany (Sully, Fight Club, Gangster Squad) ως οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ‘Holden Ford’ και ‘Bill Tech’ αντίστοιχα. Επίσης, γνωρίζουμε ότι η δεύτερη σεζόν θα είναι μικρότερη σε διάρκεια, οκτώ επεισόδια συνολικά, κι ότι θα περιλαμβάνει ένα άλμα στον χρόνο.

Θα δούμε μεταξύ άλλων και το χρονικό των ειδεχθών φόνων στις οποίες προέβη ο Wayne Williams από το 1979 έως το 1981, γηγενής κάτοικος της Antlanta, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους, ενώ καταδικάστηκε δις ισόβια. Οι στόχοι του ήταν κατά κύριο λόγο ανήλικα παιδιά και έφηβοι, αλλά και δύο ενήλικες, όλοι αφρο-αμερικανικών ριζών, ενώ η υπόθεσή του έγινε γνωστή και ως «Atlanta Child Murders».

Τέλος, γνωρίζουμε κι ότι τον Charles Manson θα υποδύεται ο Damon Herriman που έχει αναλάβει και τον ίδιο ρόλο στην επερχόμενη ταινία του Quentin Tarantino Once Upon a Time in Hollywood, η οποία επίσης βγαίνει τον Αύγουστο.