Οι LG, Samsung και Sony στο φετινό CES 2020 παρουσίασαν τις νέες σειρές τηλεοράσεων τους με καινούργιες τεχνολογίες, κρυστάλλινη εικόνα, μοναδική αισθητική και επιβλητικός ήχος.

Η Samsung παρουσίασε πολλά και διάφορα δίνοντας έμφαση στην τεχνολογία QLED και την 8K ανάλυση, ωστόσο, αν κάτι έκλεψε την παράσταση, ήταν η bezel-less Q950. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας, ένα 8K QLED μοντέλο, που θα κυκλοφορήσει στις 65, 75 και 85 ίντσες προσφέροντας μια άνευ προηγουμένου εμπειρία θέασης. Η οθόνη καλύπτει το 99% της επιφάνειάς της ενώ το πάχος της δεν ξεπερνά τα 15 χιλιοστά. Διαθέτει επεξεργαστή Quantum Processor 8K και σύστημα ηχείων surround 5.1.

Από κοντά και η Samsung Sero, που έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται κατά 90º για screen mirroring από smartphone με απόλυτη φυσικότητα, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως οι λάτρεις εφαρμογών (βλ. TikTok, Snapchat, Instagram κλπ).

Η Samsung παρουσίασε παράλληλα και τις νέες της σειρές κυρτών gaming οθόνων, Odyssey G7 και G9, που συνδυάζουν τα μεγάλα μεγέθη (27, 32 και 49 ίντσες) με τις κορυφαίες επιδόσεις (1 ms χρόνος απόκρισης, 240 Hz RapidCurve) και την QLED ποιότητα εικόνας, που απαιτούν οι παίκτες.

Αρκετές OLED και από την LG, η οποία παρουσίασε στη CES την εκπληκτική 8K ZX Signature Series στις 77 και 88 ίντσες, τη GX Signature (Gallery) Series, την WX Signature Series στις 65 ίντσες και την RX Signature Series (τη γνωστή μας rollable) επίσης στις 65 ίντσες. Οι νέες σειρές της LG φέρουν την πιστοποίηση 8K Ultra HD της Ένωσης Καταναλωτών Τεχνολογίας, προσφέροντας απίθανη εικόνα με εκπληκτική αντίθεση και πιστότητα χρωμάτων. Ο δε ολοκαίνουριος α9 Gen 3 επεξεργαστής, που ενσωματώνουν, τους χαρίζει εκτός των άλλων σπουδαίες δυνατότητες σε ό,τι αφορά το upscale ανεξαρτήτως πηγής. Σε συνδυασμό με το ολοκαίνουριο σύστημα mounting και τις λειτουργίες τους, δε θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε τις Signature τηλεοράσεις της LG εν δυνάμει έργα τέχνης!

Πέραν αυτών, η LG ανακοίνωσε και το λανσάρισμα της OLED48CX, ενός μοντέλου που προσφέρει την ποιότητα και την εμπειρία της τεχνολογίας OLED στις 48 ίντσες, για εκείνους που αναζητούν κάτι εκλεκτό μεν για μικρότερους χώρους δε.

Μπορεί οι περισσότεροι να στάθηκαν στην παρουσίαση του λογοτύπου του PS5 –που, εδώ που τα λέμε, δε διαφέρει σε τίποτα σε σχέση με εκείνο του PS3- ωστόσο η Sony είχε αρκετές σπουδαίες ανακοινώσεις με πρώτη και καλύτερη την 8K Full Array LED ZH8. Σε μεγέθη των 75 και 85 ιντσών, ενσωματώνει επεξεργαστή εικόνας X1 Ultimate και τεχνολογίες Triluminos Display, Dolby Atmos, Dolby Vision και 8K X-Reality PRO, πραγματοποιώντας έτσι ένα από τα καλύτερα upscale που έχουμε δει ως τώρα. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι A8 και A9, OLED μοντέλα σε μικρότερες ίντσες, που υιοθετούν τεχνολογίες όπως X-Motion Clarity και Acoustic Surface προσφέροντας έτσι κινηματογραφικές εμπειρίες θέασης και σπουδαίο gameplay.