Ο έγκριτος αναλυτής για θέματα της Apple Ming-Chi Kuo προβλέπει σήμερα ότι η Apple θα επαναφέρει το Touch ID στα iPhones της αρχής γενομένης από το 2021. Ο αναλυτής πιστεύει πως η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ένα iPhone που θα έχει τόσο Face ID όσο και έναν αισθητήρα Touch ID κάτω από την οθόνη.

Ο ίδιος πιστεύει πως τους επόμενους 18 μήνες πολλές τεχνικές δυσκολίες θα έχουν βρει την λύση τους και έτσι η Apple θα προσφέρει αυτή την μοναδική λύση ασφάλειας στους καταναλωτές της.

Ο αναλυτής πιστεύει πως η μια τεχνολογία θα συμπληρώσει την άλλη με την Apple να προσφέρει μια πολύ ομαλή εμπειρία αυθεντικοποίησης στον τελικό καταναλωτή και με τους δυο τρόπου.

Από την πλευρά της τώρα η Apple έχει μια σειρά από διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν παρουσιάσει τεχνολογίες για αναγνώριση ενός δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα Touch ID χωρίς την χρήση συγκεκριμένου φυσικού κουμπιού στην συσκευή.

Αυτή την στιγμή όμως μια τέτοια κίνηση προσθήκης ενός αισθητήρα κάτω από την οθόνη έχει δυσκολίες που συμπεριλαμβάνουν την κατανάλωση ενέργειας, το εύρος της περιοχής αναγνώρισης του δαχτυλικού αποτυπώματος και άλλες.

Ο Kuo πιστεύει πως η εταιρεία θα έχει λύσει αυτά τα προβλήματα μέχρι τον επόμενο χρόνο δίνοντας έτσι το έναυσμα για έναν νέο σχεδιασμό στα 2021 iPhone.