Παρά το γεγονός ότι η Apple ακολουθεί το παράδειγμα της Netflix έτσι ώστε να γίνει παγκοσμίως επιτυχημένη, δηλαδή δημιουργώντας αποκλειστικό δικό της περιεχόμενο, αναλυτές της JP Morgan τονίζουν πως η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε μια εξαγορά της δεύτερης. Έτσι λοιπόν η τράπεζα υποστηρίζει ότι η Apple θα πρέπει να δαπανήσει περί τα $250 δις για την εξαγορά των Netflix, Sonos ή της Activision Blizzard.

Σε ότι αφορά πιο συγκεκριμένα την Netflix το κόστος μιας τέτοιας πρότασης από την Apple θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον στα $189 δις.

“Πιστεύουμε ότι η Netflix είναι στρατηγικά η καλύτερη επιλογή αποκλειστικού περιεχόμενο και βάσης χρηστών από όλους τους άλλους παρόχους περιεχομένου. Έχει πολύ σημαντική αξία η εξαγορά του πιο επιτυχημένου παίχτη σε αυτή την αγορά γιατί είναι πολύ δύσκολο να τον αντιγράψεις όντας νέος σε αυτό τον χώρο.”

Ο αναλυτής συνεχίζει τονίζοντας πως η Apple ίσως αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες στην ανάπτυξη της δικής πλατφόρμας οργανικά.

“Το streaming βίντεο, μαζί και με το αποκλειστικό περιεχόμενο, είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά στην όποια ήδη υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις καθώς και νέες που μάχονται πολύ σκληρά για να κερδίσουν συνδρομητές. Σε αυτό τον χώρο θα είναι δύσκολο για μια νέα πλατφόρμα σαν αυτή της Apple να γίνει επιτυχημένη” 

Τέλος γίνεται αναφορά στο γεγονός πως μια εξαγορά της Netflix θα βοηθήσει την Apple να οδηγήσει γρηγορότερα τους καταναλωτές στην πύλη των εφαρμογών που λειτουργούν με μια σειρά συνδρομητών και επίσης θα ενισχύσει την ευκαιρία εσόδων από διαφημίσεις στο άμεσο μέλλον.