Η Apple σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson θα κάνει έρευνα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν το Apple Watch μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαγνωστεί το ρίσκο εγκεφαλικών επεισοδίων.

Εγκεφαλικό έχουμε όταν χαμηλή ροή αίματος στον εγκέφαλο οδηγεί σε βλάβη αυτού. Τα αποτελέσματα των εγκεφαλικών επεισοδίων είναι σοβαρά και μπορούν να οδηγήσουν σε μερική παράλυση, μερικό χάσιμο όρασης, δυσκολίες στην ομιλία και πολλά ακόμη.

Φυσικά ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο και το 2015 τα εγκεφαλικά επεισόδια ήταν η δεύτερη αιτία θανάτου ενώ στην πρώτη θέση βρισκόντουσαν τα καρδιακά επεισόδια.

Η USA Today αναφέρει σήμερα πως η έρευνα αυτή που θα ξεκινήσει θέλει να διαπιστώσει αν ο εντοπισμός της κολπικής μαρμαρυγής σε συνδυασμό με μια νέα εφαρμογή μπορούν να οδηγήσουν σε διάγνωση ρίσκου εγκεφαλικών.

Η εταιρεία πιστεύει πως τα φαινόμενα της κολπικής μαρμαρυγής είναι πιο συχνά από όσο αρχικά πολλοί πιστεύανε και πως η πρώιμη αναγνώριση τους μπορεί να οδηγήσει στην μείωση των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Στο παρελθόν η Apple συνεργάστηκε με το Stanford University School of Medicine για την Apple Heart Μελέτη.

Ο Apple CEO Tim Cook πρόσφατα ανέφερε πως η μεγαλύτερη προσφορά της Apple στην ανθρωπότητα θα έχει να κάνει με τομείς στην υγεία.