Αν το πρόσφατο δημοσίευμα μας για την κλοπή iPhones αξίας $1 εκατομμυρίου σας εντυπωσίασε τότε σήμερα θα εντυπωσιαστείτε περισσότερο μιας και μια νέα ιστορία παρουσιάζει μια σπείρα ληστών που κατάφερε να κλέψει iPhones αξίας $19 εκατομμυρίων.

Η επιχείρηση που κράτησε για μεγάλο διάστημα είχε έδρα την Νέα Υόρκη με τους ληστές τελικά να συλλαμβάνονται μετά από 7 ολόκληρα χρόνια.

“Τα τελευταία 7 χρόνια, μιας ομάδα ληστών με έδρα την Νέα Υόρκη έκλεψε iPhones αξίας μεγαλύτερης των $19 εκατομμυρίων παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως συνδρομητές παρόχων κινητής που θέλανε να αναβαθμίσουν σε νέα συσκευή με μικρό ή και καθόλου κόστος. Η ομάδα αυτή που αποτελούνταν από 6 άτομα εν συνεχεία πουλούσαν αυτές τις συσκευές στην μαύρη αγορά.

Χρησιμοποιούσαν πλαστές ταυτότητες και κλεμμένες κάρτες. Πηγαίνανε σε καταστήματα παρόχων και παρουσιαζόντουσαν ως οι κάτοχοι ενός λογαριασμού και ζητούσαν να αναβαθμίσουν την κινητή συσκευή τους σε αυτό τον λογαριασμό. Οι πληρωμές γινόντουσαν μέσα από πολλούς μήνες σε αυτά τα συμβόλαια που ερχόντουσαν ως μια τεράστια έκπληξη στους νομικούς κατόχους των λογαριασμών αυτών. Μέχρι όμως να γίνει αντιληπτή αυτή η ενέργεια και να καταγραφεί οι ληστές και οι συσκευές είχαν γίνει ήδη καπνός.”

Χρησιμοποιώντας πλάνα παρόχων με μικρές πληρωμές για μεγάλα διαστήματα χρονικά τους έδινε το πλεονέκτημα πως οι νόμιμοι κάτοχοι δεν έβλεπαν ξαφνικά τον επόμενο λογαριασμό τους απίστευτα επιβαρυμένο και έτσι δύσκολα μπορούσαν να αντιληφθούν την κίνηση αυτή.

Η ομάδα αυτή ταξίδευε για να εφαρμόσει αυτό το πλάνο της σε όλη την Αμερική.

Φυσικά είχαν και μια ομάδα κατώτερων συνεργών με εντεταλμένες οδηγίες από τους εγκεφάλους της σπείρας. Όταν ένας από αυτούς τους συνεργούς πιάστηκε συμφώνησε να δώσει αποδείξεις που ενοχοποιούσαν του υπόλοιπους έτσι ώστε να αποφύγει την βαριά ποινή.

Ο συνεργός αυτός ανέφερε πως πληρωνόταν $100 για κάθε iPhone που κατάφερνε να λάβει από κάποιο κατάστημα κινητής / παρόχων.