Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την ζήτηση του iPhone X να έχει πέσει πάρα πολύ μετά την περίοδο των εορτών. Οι φήμες αυτές οδήγησαν σε πτώση της αξίας της μετοχής της Apple με την ζημιά να ανέρχεται στα $46 δις.

Είναι όμως όλα αυτά αλήθεια; Όντως η Apple περίμενε πωλήσεις 40 εκατομμυρίων το δεύτερο μισό του 2018;

Ας τα δούμε τα πράγματα λίγο ρεαλιστικά.

Πολλοί αναλυτές μέσα σε αυτού και ο πάντα αξιόπιστος Ming-Chi Kuo αλλά και μεγάλα ονόματα όπως η The Wall Street Journal ανέφεραν πως η Apple μείωσε τις iPhone X παραγγελίες της στις 20 εκατομμύρια συσκευές για το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Αυτό υποτιθέμενα ήταν μια μεγάλη πτώση από τις 40 εκατομμύρια συσκευές που αρχικά είχε υπολογίσει η Apple.

Κάποιοι όμως πιστεύουν ότι το να έχει παραγγείλει η Apple 40 εκατομμύρια τέτοιες συσκευές για το χρονικό αυτό πλαίσιο θα ήταν μια ηλίθια κίνηση από μέρους της εταιρείας.

Ο Ryan Jones είναι ένας πρώην εργαζόμενος της Apple και ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά πως η εταιρεία δεν θα έβαζε μια τέτοια παραγγελία.

“Οι πωλήσεις της Apple το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο κάθε νέου έτους ήταν στα 51.1 εκατομμύρια και 50.8 εκατομμύρια. Έτσι λοιπόν το να βάλει η Apple παραγγελία στους προμηθευτές της μόνο για το iPhone X 40 εκατομμύρια συσκευές είναι μια ηλίθια κίνηση”

Όντως αν έκανε κάτι τέτοιο η Apple θα σήμαινε πως υπολόγιζε πως το 80% των πωλήσεων iPhones για αυτή την χρονική περίοδο θα ήταν αποκλειστικά iPhone X κάτι όχι λογικό αν σκεφτεί κάποιος την τιμολόγηση τους.

Οι 20 εκατομμύρια συσκευές που φαίνεται τελικά να έβαλε παραγγελία η Apple αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών πωλήσεων και αυτό φαίνεται να είναι απόλυτα λογικά ως νούμερο.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως η Apple μάλλον δεν μείωσε ποτέ την παραγγελία στους προμηθευτές της.

“Αυτές είναι ηλίθιες αναφορές που τις βλέπουμε κάθε Ιανουάριο” ανέφερε χαρακτηριστικά και ο John Gruber της Daring Fireball.