Νέα Benchmarks αποκάλυψαν πως η τελευταία αναβάθμιση της Apple έχει μια αρνητική επιρροή στις αποδόσεις κάποιων συσκευών. Κάποια σκορ έδειξαν πτώση ακόμη και 56%.

Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο δημοσίευμα μας πολλοί ήταν εκείνοι που προειδοποιήσαν πως οι διορθώσεις για τις Meltdown και Spectre ευπάθειες θα μείωναν τις αποδόσεις του επεξεργαστή της συσκευής.

Η Apple είχε ανακοινώσει πως δεν βρήκε σημαντική μείωση αποδόσεων στο macOS και iOS μετά τις διορθώσεις που έφερε για αυτά τα bug πίσω τον Δεκέμβριο.

Αυτό βέβαια μάλλον δεν ανταποκρίνεται σε όλους του χρήστες.

Για παράδειγμα ο Melvin Mughal, ιδρυτής του WeCure και αρθρογράφος στο Melv1n blog, έκανε μια σειρά από τεστ επιδόσεων στο iPhone 6 του πριν και μετά την εγκατάσταση του iOS 11.2.2. Στην συσκευή δεν είχε γίνει κάποια παρέμβαση – όπως αλλαγή της μπαταρίας και υπήρχαν ακριβώς οι ίδιες εφαρμογές που ήταν ανενεργές σε όλα τα τεστ.

Ο Mughal ανακάλυψε πως τόσο οι αποδόσεις σε μονό όσο και σε πολλαπλούς πυρήνες έπεσαν δραματικά μετά την εγκατάσταση του iOS 11.2.2 στην συσκευή του. Πριν λοιπόν την αναβάθμιση κατέγραψε 1,561 πόντους σε single-core και 2,665 σε multi-core. Τα σκορ αυτά μειώθηκαν μετά την αναβάθμιση της συσκευής στην iOS 11.2.2 σε 924 and 1,616, αντίστοιχα.

Επίσης τεστ όπως HTML5 and SQLite, έδειξαν πτώση μέχρι και 56%.

“Όλα τα τεστ που έκανε δείχνουν το ίδιο πράγμα – Το iPhone 6 μου δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα στις αποδόσεις του από κάθε άποψη” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κανείς δεν γνωρίζει πως η iOS 11.2.2 αναβάθμιση επηρεάζει τις άλλες iOS συσκευές. Να τονίσουμε πως τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από μια συσκευή και αυτή το iPhone 6 και έτσι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για όλες τις άλλες iOS συσκευές.

Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν πρέπει να αποφύγει την αναβάθμιση σε iOS 11.2.2 για κανένα λόγο.