To εμπάργκο πλέον δεν υφίσταται από την Apple για τα iPad Pro και έτσι έχουμε εκκίνηση των πρώτο reviews. Η Apple έδωσε σε μια σειρά από site 4 μέρες για να δοκιμάσουν τα νέα iPad Pro και έτσι τα πρώτα συμπεράσματα είναι γεγονός.

Ένα θέμα που προκύπτει είναι πως η Apple πίεσε πολύ στον τομέα του marketing έτσι ώστε η συσκευή αυτή να περάσει πως ένας “υπολογιστής” κάτι το οποίο αρκετοί reviewers δεν το επιβεβαιώνουν.

Για τον σχεδιασμό του iPad Pro:

H Apple αναφέρει πως αυτό είναι το iPad που πάντα ήθελε να δημιουργήσει και δεν μου προκαλεί έκπληξη αυτή η δήλωση. Όλη αυτή η τεράστια ισχύ που προσφέρει είναι ακόμη πιο προσβάσιμη χάρη στον λεπτό σχεδιασμό που πραγματικά κάνει τις νέες συσκευές να ξεχωρίζουν. Τόσο που δύσκολα θα μπορούσα να πάω πίσω σε ένα iPad που δεν είναι τόσο λεπτό.

Η γενικότερη αισθητική της συσκευής είναι περισσότερο επαγγελματική και λιγότερο φιλική. Μου αρέσει πραγματικά πολύ. Η επίπεδες γωνίες έχουν γίνει με τέτοιο τρόπο που δείχνει πως η Apple έκανε μεγαλύτερη χρήση του εσωτερικού διαθέσιμο χώρου. Πλέον είναι πιο εύκολο στο κράτημα και έχουν ένα πολύ ισορροπημένο σχεδιασμό.

Για την Liquid Retina οθόνη:

Η Apple έχει φέρει την αναμενόμενη για την εταιρεία διαχείριση και ισορρόπηση χρωμάτων με αποτέλεσμα όλα στο iPad Pro να έχουν τεράστια ακρίβεια. Η δουλειά που έχει γίνει σε αυτόν τομέα είναι τόσο εντυπωσιακή, κάτι που είδαμε και στο iPhone XR, που πραγματικά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μια LCD oθόνη της Apple από μια OLED. Πραγματικά η οθόνη είναι εντυπωσιακή.

Η Apple επιμένει να αναφέρει πως το iPad Pro έχει έναν σχεδιασμό “όλο οθόνη που πηγαίνει από άκρη σε άκρη” αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Τα πλαίσια των νέων iPad Pro αν και λεπτότερα από ποτέ δεν μπορούν να θεωρηθούν edge-to-edge. Πάρα αυτά έχουμε μια πολύ καλή 264ppi LCD oθόνη που δηλώνουν οπαδός της. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες και με μεγαλύτερη ακρίβεια mobile oθόνες της αγοράς.

Για το Face ID:

Δουλεύει καλά και χωρίς να χρειάζεται το notch στην οθόνη όπως έχουμε στα iPhone. Δεν είναι όμως το ίδιο γρήγορο. Συνήθως κρατάμε τα iPhones μας κάθετα γιατί έτσι ταιριάζουν καλύτερα στο χέρι μας. Με το iPad όμως το πιο πιθανό είναι πως θα χρησιμοποιήσεις και τα δύο χέρια και έτσι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος κράτημα για αυτή την συσκευή. Έτσι λοιπόν κάποιες φορές και κατά λάθος τα χέρια μου θα έκρυβαν την Face ID κάμερα ειδικά όταν το κρατούσα σε ορίζονται διάταξη. Επίσης ανάλογα και το πως είμαι τοποθετημένος πχ στο καναπέ κρατώντας αυτή την συσκευή κάποιες φορές το πρόσωπο μου δεν ήταν στο εύρος αναγνώρισης του Face ID. 

Για το δεύτερης γενιάς Apple Pencil:

  • iMore Rene Ritchie:

To νέο Apple Pencil έχει την ίδια μύτη και βασική τεχνολογία με το πρώτο αλλά όλα τα άλλα έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει το καπάκι πλέον στο πίσω μέρος που μπορεί κάποιος να έχανε εύκολα και ούτε η Lightning συνδεσμολογία. Η φόρτιση είναι γρήγορη και πάνω από όλα εργονομική μια και απλά με μαγνητικό τρόπο εφάπτεται με ασφάλεια στην μια πλευρά των νέων iPad Pro. 

Είχαμε κάποια θέματα με το νέο Apple Pencil. Πρώτα με τον συγχρονισμό του: Όταν συνδέεται μαγνητικά θεωρητικά κάνει αυτόματο pair με το iPad Pro και όταν το αφαιρέσεις είναι έτοιμο για χρήση – σε εμάς το δεύτερο δεν ήταν ο κανόνας πάντα. Επίσης η μαγνητική αυτή επαφή δεν ήταν τόσο δυνατή όταν τοποθετούσαμε το iPad Pro για παράδειγμα στο σακίδιο μας και έτσι έφευγε σχετικά εύκολα. 

Για την νέα USB-C συνδεσμολογία:

Στην συσκευασία έχουμε έναν 18W USB-C φορτιστή που σημαίνει πως το iPad Pro φορτίζει πιο γρήγορα κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η USB-C συνδεσμολογία σημαίνει επίσης πως μπορείς να το φορτίσεις και με τον MacBook φορτιστή και επίσης έχουμε και αντίστροφη φόρτιση κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορείς να φορτίσεις και το iPhone σου από το iPad Pro.

Για την αυτονομία του iPad Pro:

Η αυτονομία είναι άριστη όπως και στα προγενέστερα μοντέλα. Η Apple διαφημίζει πως τα iPad Pro έρχονται με μια αυτονομία μέχρι και 10 ώρες και κατάφεραν να έχω αυτή ακριβώς την διάρκεια χρησιμοποιώντας το iPad Pro για διάβασμα, παίζοντας παιχνίδια, βλέποντας πολλά YouTube βίντεο αλλά και Netflix και γράφοντας μέρος από αυτό το review. 

Για το αν το iPad Pro μπορεί να αντικαταστήσει ένα laptop:

  • The Wired Jeffrey Van Camp:

Δεν δίνει την αίσθηση ότι ο κόσμος είναι έτοιμος για να δεχθεί ένα iPad ως ισάξιο ενός PC, όχι ακόμη. Αυτό παρά το γεγονός πως το iPad πλέον έχει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ και είναι ακόμη περισσότερο φιλικό προς τον χρήστη του.