Τα νέα iPad Pro είναι πλέον στην αγορά και το ArsTechnica παρουσίασε μια εκ βαθέων ανάλυση για τον A12X επεξεργαστή των μηχανημάτων αυτών με την βοήθεια και των Anand Shimpi και Phil Schiller της Apple.

Από το δημοσίευμα αυτό:

“Ο επεξεργαστής των iPad Pro έχει πλέον 8 πυρήνες – 4 εστιάζουν στις επιδόσεις και 4 εστιάζουν στις αποδόσεις. Σε σύγκριση με παλαιότερους επεξεργαστές της Apple αυτή την φορά όλοι οι πυρήνες μπορούν να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα. Αυτή είναι η πρώτη συσκευή της Apple στην σειρά του iPad που χρησιμοποιεί τόσους πυρήνες την ίδια στιγμή.”

Ο Shimpi αναφέρει επίσης ότι η Apple έχει καταφέρει να φέρει στα iPad Pro επιδόσεις ενός MacBook Pro χωρίς μάλιστα την χρήση ενός ανεμιστήρα.

“Τυπικά συναντάς αυτήν την απόδοση σε μεγαλύτερα μηχανήματα, μεγαλύτερα μηχανήματα με ανεμιστήρες. Μπορούμε όμως να φέρουμε κάτι τέτοιο στο μόλις 5.9mm iPad Pro γιατί καταφέραμε να έχουμε μια τόσο καλή και άριστη από κάθε άποψη αρχιτεκτονική”

Σε ότι αφορά τις δυνατότητες γραφικών με τους 7 πυρήνες στην GPU ο Shimpi ανέφερε αυτό που είχε ειπωθεί και στο keynote της Apple τονίζοντας έτσι για ακόμη μια φορά ότι το iPad Pro έχει επιδόσεις γραφικών παρόμοιες με ένα Xbox One S.

“Αυτή είναι η πρώτη υλοποίηση 7 πυρήνων σε δικής μας σχεδίασης GPU. Κάθε ένας από αυτούς τους πυρήνες είναι πιο γρήγορος αλλά και πιο αποδοτικός από ότι είχαμε στο A10X chip και έτσι αυτόματα έχουμε διπλάσιες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών. Κάτι τέτοιο είναι πραγματικά ανήκουστο μέχρι σήμερα αν αναλογιστεί κανείς και το μέγεθος της συσκευής. Χωρίς υπερβολή έχουμε μια GPU αντίστοιχη με αυτή που συναντάμε σε ένα Xbox One S. Τονίζουμε εκ νέου πως όλα αυτά σε μια απίστευτη λεπτή συσκευή και χωρίς ανεμιστήρες.”

Όταν οι δύο άντρες της Apple ρωτήθηκαν γιατί η εταιρεία συνεχίζει να βελτιώνει την A-σειρά των επεξεργαστών της την ίδια στιγμή που ανταγωνισμός δεν μπορεί να τους φτάσει τον λόγο πήρε ο Schiller που τόνισε πως η Apple θα ξεπεράσει τον ανταγωνισμό στο δεκαπλάσιο αν αυτό σημαίνει πως θα βοηθήσει τους καταναλωτές της εταιρείας.

“Πραγματικά δεν μας ενδιαφέρει αν κάνουν κάτι που δεν έχει ουσία για εμάς. Δεν μας νοιάζει επίσης αν τους ξεπερνούμε. Αν το κάνουμε καλώς. Θα το κάνουμε και 10 φορές περισσότερο. Αυτό γιατί για εμάς αυτό είναι μια υπηρεσία προς τους χρήστες μας και όχι έναν διαγωνισμός με τους ανταγωνιστές μας.”

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό – τεχνικό άρθρο του ArsTechnica εδώ