Όπως σας ενημερώσαμε χθες η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta του iOS 12.1 στους εγκεκριμένους προγραμματιστές της. Μέσα σε αυτή αρχικά ανακαλύφτηκε ένα νέο χαρακτηριστικό που ακούει στο όνομα Memoji syncing. Αυτό το χαρακτηριστικό θα είχε ιδιαίτερη σημασία αν τα επερχόμενα iPads ενσωματώσουν και αυτά το TrueDepth σύστημα κάμερας. Αυτή την στιγμή τα Memoji είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των iPhone – αλλά φέρνοντας τα και στο iPad αυτό θα σήμαινε πως οι χρήστες θα μπορούσαν να συγχρονίσουν αυτούς τους χαρακτήρες από την μια συσκευή στην άλλη.

Μια επίσης αναφορά δείχνει πως νέα iPad μοντέλα έρχονται τις επόμενες εβδομάδες.

Στην Setup εφαρμογή – Είναι η εφαρμογή που τρέχει σε μια συσκευή όταν κάποιος την ανοίγει για πρώτη φόρα βρίσκεται μια αναφορά για ένα “2018 fall” iPad.

Η προηγούμενη έκδοση της εφαρμογή αυτής είχε αναφορές μόνο για τα 2018 iPhones. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως η εφαρμογή έχει αναβαθμιστεί έτσι ώστε να μπορεί όταν ενεργοποιηθεί αργότερα από την Apple να δείξει στους χρήστες πως να χρησιμοποιήσουν τις χειρονομίες στα νέα μοντέλα iPad πoυ έρχονται σύντομα.

Μέχρι σήμερα έχουμε πολλές αναφορές πως η Apple θα παρουσιάσει νέα iPad Pro μοντέλα πριν το τέλος της χρονιάς. Ο Ming-Chi Kuo πρόσφατα προέβλεψε πως τα 2018 iPad Pro θα φέρουν μάλιστα και μια USB-C συνδεσμολογία αντί για Lightning. Κάποιοι περιμέναν πως η Apple θα έδειχνε αυτά τα νέα μοντέλα στο event του Σεπτεμβρίου αλλά όπως αποδείχθηκε η εταιρεία δεν είχε κάποιο τέτοιο πλάνο.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η Apple μάλλον θα κάνει ένα νέο event μέσα στον άλλο μήνα παρουσιάζοντας κατά πάσα πιθανότητα νέα iPads και Macs.