Το ενδιαφέρον για το iPhone X μειώνεται σημαντικά – H τιμή του το μεγάλο αγκάθι

0
2217

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα νέα smartphones της Apple και ειδικά για το iPhone X είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα στην Αμερική.

Πρόσφατη έρευνα που έγινε μεταξύ iPhone καταναλωτών στους 3 μεγαλύτερους παρόχους της χώρας έδειξε πως το ενδιαφέρον τους για να μεταβούν σε ένα νέο iPhone είναι χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά – Μια μείωση που αγγίζει το 7%

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως το 80.5% των καταναλωτών σε AT&T, Verizon, και Sprint σκέφτονται σοβαρά να αναβαθμίσουν την iPhone συσκευή τους.

Ναι σίγουρα σαν ποσοστό δεν είναι καθόλου μικρό αλλά είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράφει από το 2013 και έπειτα. Για παράδειγμα και στην ίδια ερώτηση στο ίδιο κοινό το προηγούμενο τρίμηνο το ποσοστό αυτό ήταν στα 87.6%.

Ένα λοιπόν 7% μείωση σε ένα τρίμηνο και για τα δεδομένα της Apple στην Αμερική σίγουρα δεν μπορεί να περνάει αμελητέο και να μην προβληματίζει. H έκθεση αυτή έρχεται μετά από πρόσφατη αναφορά του πάντα αξιόπιστου αναλυτή Ming-Chi Kuo της KGI Securities που ανέφερε και αυτός μια αντίστοιχη μείωση κατά 10 εκατομμύρια νέες συσκευές στο τρέχον τρίμηνο.

Επίσης ο αναλυτής προέβλεψε πως η Apple θα σταματήσει την παραγωγή του iPhone X του χρόνου αφαιρώντας το από την αγορά εξολοκλήρου – Ο ίδιος πιστεύει πως η Apple θα ρίξει 3 νέες συσκευές μέσα σε αυτές και μια iPhone X Plus που είναι ο διακαής πόθος πάρα πολλών χρηστών.

Σύμφωνα με την σημερινή έρευνα οι λόγοι για την μείωση ενδιαφέροντος στο iPhone X έχει να κάνει τόσο με την υψηλή τιμολογιακή πολιτική του όσο και με το iPhone 8 Plus. Πολλοί χρήστες προτιμούν όπως φαίνεται το 8 Plus μοντέλο που ελάχιστα διαφέρει σε χαρακτηριστικά με το iPhone X.

Τέλος σημαντικό ρόλο στο γεγονός πως οι περισσότεροι χρήστες ανέφεραν πως σκέφτονται να κρατήσουν την τωρινή iPhone συσκευή τους για 2+ χρόνια έχει να κάνει και η επεξεργαστική ισχύ και χαρακτηριστικά των νέων smartphone συσκευών που φαίνεται ότι υπερκαλύπτουν τις ανάγκες του καθημερινού καταναλωτή.