Η Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας του έξυπνου ηχείου της, HomePod, το οποίο θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε 3 χώρες όπως γνωρίζαμε ήδη.

Οι παραγγελίες για την νέα συσκευή της Apple ξεκινάνε αυτή την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου  σε ΗΠΑ ($349), Αγγλία (£319) και Αυστραλία ($499) ενώ η συσκευή θα είναι διαθέσιμη προς πώληση, στα καταστήματα της Apple και σε επιλεγμένους Apple Authorized Resellers στις αντίστοιχες χώρες, από τις 9 Φεβρουαρίου.

Το HomePod χρησιμοποιεί τεχνολογία “χωρικής αντίληψης”, η οποία του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται το σημείο όπου βρίσκεται στο σπίτι και να προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα.

Πρόκειται για ένα τελευταίας τεχνολογίας “έξυπνο” ηχείο που προσαρμόζει τη λειτουργία του σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη ενώ λειτουργεί ως ένας “οικιακός βοηθός” μέσω της τεχνολογίας Siri, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να στέλνει μηνύματα, να ενημερώνει για τον καιρό, τις ειδήσεις ή ακόμα και να ελέγχει έξυπνες οικιακές συσκευές. Περισσότερα χαρακτηριστικά και λειτουργίες αναμένουμε πως η Apple θα δώσει μετά την κυκλοφορία του.

Οι επόμενες χώρες που θα υποδεχτούν το HomePod είναι η Γερμανία και η Γαλλία με την Apple να ορίζει το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας σε αυτές τις χώρες κάποια στιγμή μέσα στην Άνοιξη.