Η Apple έπιασε πολλούς εξαπίνης με την ανακοίνωση των 2019 MacBook Pro νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα τα οποία έρχονται με αναβαθμισμένους Intel επεξεργαστές και αυτό που η Apple ονομάζει “νέα υλικά” για το τρίτης γενιάς πληκτρολόγιο της.

Θα πάρει κάποιο χρόνο για να διαπιστώσουμε αν αυτή η νέα έκδοση του πληκτρολογίου για τα MacBook θα είναι επιτέλους αξιόπιστη και χωρίς τα προβλήματα που παρουσιάσαν τα προηγούμενης γενιάς.

Για να καταλάβουμε καλύτερα τι αλλαγές έκανε η Apple σε αυτό το νέο πληκτρολόγιο το iFixit ως είθισται προχώρησε στο teardown του.

Αρχικά λοιπόν παρατηρούμε πως τα καλύμματα σιλικόνης είναι εμφανισιακά διαφορετικά. Η Apple παρουσίασε την μεμβράνη το 2018 έτσι ώστε να μειωθεί ο ήχος όταν κάποιος πληκτρολογεί αλλά για τους περισσότερους λόγους ο πραγματικό λόγος ήταν για να εμποδίσει σκόνες και άλλα μικροσκοπικά υλικά να εισέλθουν στους διακόπτες του πληκτρολογίου.

Η 2019 έκδοση της μεμβράνης αυτής είναι διάφανη και πολύ λεία στο άγγιγμα. Μετά από ανάλυσε σε υπέρυθρη ακτινοβολία το iFixit διαπίστωσε πως η νέα μεμβράνη είναι κατασκευασμένη από ένα πολυμερές του νάιλον.

Επίσης παρατηρούμε πως η Apple έχει φέρει αλλαγές και στους διακόπτες των πλήκτρων. Η επιφάνεια του διακόπτη έχει αλλάξει από την αντίστοιχη που είχαμε πέρυσι.