25.4 C
Athens
Monday, April 15, 2024
More

  Κριτικές Vision Pro: Εκπληκτική διάρκεια ζωής μπαταρίας, «περίεργη» persona και πολλά άλλα

  Οι πρώτες ολοκληρωμένες κριτικές του Apple Vision Pro δημοσιεύθηκαν σήμερα, αποκαλύπτοντας ορισμένες νέες λεπτομέρειες σχετικά με το headset πριν κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

  Διάρκεια ζωής μπαταρίας

  Η Apple λέει ότι το Vision Pro παρέχει έως και δύο ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας συνολικά και έως και 2,5 ώρες ειδικά για αναπαραγωγή βίντεο 2D. Στην κριτική του, ωστόσο, ο Brian Tong είπε ότι πέτυχε σχεδόν 2,5 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας για γενική χρήση και ξεχωριστά ήταν σε θέση να παρακολουθήσει την τρίωρη ταινία Avengers: Endgame με μία μόνο φόρτιση.

  Ο John Gruber του Daring Fireball είπε επίσης ότι έχει σταθερά τουλάχιστον τρεις ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας με πλήρη φόρτιση, αλλά δεν απαρίθμησε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης. Συνολικά, φαίνεται ότι το Vision Pro μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά περισσότερο ανά φόρτιση από ό,τι ισχυρίζεται η διαφημιζόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της Apple, αλλά τα αποτελέσματα θα διαφέρουν.

  Home Screen

  Σύμφωνα με τον Tong, οι εφαρμογές τρίτων στο visionOS παρατίθενται αλφαβητικά ξεκινώντας από τη δεύτερη σελίδα της αρχικής οθόνης και δεν μπορούν να αναδιαταχθούν όπως στο iPhone και το iPad. Οι εφαρμογές δεν μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε φακέλους.

  Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι ιστότοποι δεν μπορούν να προστεθούν στην αρχική οθόνη μέσω του Safari, κάτι που είναι άβολο δεδομένου ότι ορισμένες δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το YouTube και το Spotify θα είναι προσβάσιμες μόνο μέσω του ιστού στο Vision Pro κατά την κυκλοφορία. Η Apple θα μπορούσε να προσθέσει αυτές τις επιλογές σε μελλοντικές ενημερώσεις του visionOS.

  Personas και EyeSight

  Δεδομένου ότι το Vision Pro καλύπτει το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων, η Apple σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ψηφιακή έκδοση του εαυτού σας που ονομάζεται Persona. Η Apple αναφέρεται στο Persona ως μια «αυθεντική χωρική αναπαράσταση» ενός ατόμου που δείχνει εκφράσεις του προσώπου και κινήσεις των χεριών σε πραγματικό χρόνο. Το χαρακτηριστικό είναι ακόμα σε beta και φαίνεται ότι η Apple έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

  Mac Virtual Display

  Ο Scott Stein του CNET εντυπωσιάστηκε:

  Τι θα γινόταν αν το γραφείο μου ήταν απλώς αιωρούμενες οθόνες; Τι θα γινόταν αν δεν χρειαζόμουν τίποτα άλλο εκτός από ένα headset; Το Vision Pro πλησιάζει αυτή την αίσθηση όταν όλες οι εφαρμογές είναι ανοιχτές και η ροή συνεχίζεται. Αυτό κάνω τώρα. Είμαι στον εικονικό πλωτό υπολογιστή μου καθώς το γράφω. Υπάρχουν δυσλειτουργίες και μερικές φορές τα χειριστήρια αισθάνονται υπερβολικά αιωρούμενα, αλλά στην πρώτη του μορφή, είμαι σοκαρισμένος με το πόσο καλό είναι ήδη.

  Ωστόσο, ανέφερε μια επιφύλαξη:

  Και ενώ η οθόνη του Vision Pro είναι υπέροχη ως οθόνη, το βλέμμα στο τρισδιάστατο χώρο για λίγο βάζει τα μάτια μου σε μια διαφορετική ζώνη εστίασης από την πραγματική πραγματικότητα. Βγάζοντας τα headset για να δουλέψω στον φορητό υπολογιστή μου, τα μάτια μου χρειάζονται χρόνο για να ηρεμήσουν και να εστιάσουν ξανά. Νιώθω τον εαυτό μου να γλιστρά σε μεγάλες συνεδρίες στο Vision Pro, αλλά τα μάτια μου θέλουν να κάνω διαλείμματα.

  Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.