13.5 C
Athens
Monday, February 26, 2024
More

  Holokit X Unboxing & Review: Μια οικονομική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας με το iPhone σας αρκετά υποσχόμενη

  Το Holokit X είναι αντιπροσωπευτικό του τι μπορεί να είναι το AR στο iPhone, με την συσκευή να είναι πολλά υποσχόμενη μιας και είναι ακόμη σε διαδικασία συνεχών βελτιώσεων.

  Από την Holo Interactive, το Holokit X είναι ένα στερεοσκοπικό headset AR που χρησιμοποιεί το LiDAR, την ισχύ επεξεργασίας της συσκευής σας και το Neural Engine του iPhone για να δημιουργήσει τοπία και εμπειρίες AR μπροστά στα μάτια σας.

  Ο ιδρυτής της εταιρείας Botao Hu, με εμπειρία στην τεχνητή νοημοσύνη και τον οπτικό σχεδιασμό, και η Holo Interactive ανέπτυξαν την ιδέα του “Realverse”, ενός κόσμου AR με αποκεντρωμένα δίκτυα και δημιουργία περιεχομένου κοινότητας. Αυτό διαφέρει από την έννοια του Metaverse, ενός κόσμου καθαρά εικονικής πραγματικότητας.

  Το Holokit X είναι η εκτέλεση της κυκλοφορίας του Realverse στον κόσμο, αναβαθμίζοντας από τα χάρτινα headset που γνωρίσαμε με το Holokit 1 της εταιρείας πίσω το 2017.

  Και, σε σύγκριση με το κόστος των περισσότερων headsets AR/VR, το Holokit X πέφτει μόλις στα $129.

  Το όνειρο του Realverse δεν είναι ακόμα στην καθημερινότητα μας μέχρι στιγμής, αλλά το Holokit δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να δουν τις δυνατότητες του AR με το iPhone.

  Holokit X – Augmented Reality Headset

  Το Holokit X παρέχει στερεοσκοπική επαυξημένη πραγματικότητα μέσω του headset του, όπου η τοποθέτηση του iPhone σε αυτό χρησιμοποιείται για την προβολή εικόνων στον πραγματικό κόσμο, επιτρέποντάς σας να βλέπετε απευθείας μέσα από αυτό μια πλήρη εμπειρία AR.

  Το ίδιο το headset είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, αλλά πάρα αυτά έχει μια πολύ ώριμη και στιβαρή αίσθηση.

  Διαθέτει επαρκείς ιμάντες ρύθμισης και μπορεί να χωρέσει σε μεγαλύτερα κεφάλια, καθώς και να μην προκαλεί ενόχληση όταν φοριέται με γυαλιά κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

  Το τηλέφωνο προσανατολίζεται αυτόματα και συνδέεται με τους φακούς χρησιμοποιώντας NFC και μια εκτεθειμένη λωρίδα οθόνης πάνω από το επάνω άκρο των φακών λειτουργεί έξυπνα ως οθόνη αφής για εκκίνηση ή έξοδο από εφαρμογές ή ακόμη και για επιπλέον χειριστήρια. Η ελαστική σύνδεσμοι της συσκευής τεντώνονται αρκετά καλά πάνω από το κεφάλι και οι προσοφθάλμιοι με επένδυση από καουτσούκ εφαρμόζουν πάνω από τα γυαλιά μου χωρίς να ασκούν υπερβολική πίεση.

  Οι φακοί δεν έχουν παραμόρφωση, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούν για να περιορίσουν τους πονοκεφάλους ή τη ναυτία που σχετίζονται με εμπειρίες μικτής πραγματικότητας. Παρέχουν επίσης προβολή εξήντα μοιρών και η συσκευή εκμεταλλεύεται την απτική ανάδραση για την προσομοίωση των απτικών εμπειριών.

  Συνολικά, η επαυξημένη πραγματικότητα που δημιουργήθηκε από την συσκευή ήταν καθηλωτική και ρεαλιστική και ο αισθητήρας LiDAR στο iPhone 14 Pro λειτούργησε αποτελεσματικά.

  Το Holokit έχει υποστήριξη για iPhone που κυκλοφόρησαν από το XS, αλλά τα μοντέλα Pro από το iPhone 12 και μεταγενέστερα προτιμώνται για το LiDAR αισθητήρα τους, δημιουργώντας καλύτερες απεικονίσεις 3D στο AR.

  Η Holo Interactive ισχυρίζεται ότι το Holokit υποστηρίζει πολλές διαφορετικές εξωτερικές εισόδους, όπως ελεγκτές κονσόλας και πληκτρολόγια, αλλά μέχρι στιγμής το Apple Watch έχει χρησιμοποιηθεί ως ιχνηλάτης χεριών σε ορισμένες από τις εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας που χρησιμοποιήσαμε.

  Holokit App & Gameplay

  Η όλη ιδέα, το να συνδυάζει τα iPhone, το Apple Watch και τα AirPods σε μια εμπειρία AR, μοιάζει ακριβώς εκεί που φανταζόμαστε την Apple να κατευθύνεται με τα αναμενόμενα δικά της headset AR, εκτός από το ότι το Holokit X το κάνει ήδη και με μόλις 129 $. Ομολογουμένως, η εμπειρία αυτή τη στιγμή μοιάζει σαν “παίρνετε ό,τι πληρώνετε” και είναι δύσκολο να πούμε πόσες εφαρμογές θα λειτουργούν με αυτό το σετ στο μέλλον (Ο Hu επιμένει ότι η συσκευή δεν είναι στην πραγματικότητα ένα κιτ προγραμματιστών και αντ’ αυτού θα είναι ένα προϊόν που βασίζεται σε ενδιαφερόμενους συνεργάτες τέχνης και περιεχομένου για να δημιουργήσουν εμπειρίες). Αυτήν τη στιγμή, η εφαρμογή HoloKit στο App Store μια σειρά από εμπειρίες να προσφέρει, τις οποίες η εταιρεία ονομάζει “Realities” και είναι 11 στο σύνολο τους. Ο ιδρυτής της εταιρείας βλέπει την κοινή εμπειρία AR σαν σύνολα κανόνων και οι κοινές εμπειρίες είναι ο κύριος στόχος για το πού θα μπορούσε να κατευθυνθεί το HoloKit X.

  Υπάρχουν τρεις λειτουργίες που μοιάζουν με παιχνίδι, όπου οι παίκτες μπορούν να κάνουν μονομαχίες μάγου με έναν αντίπαλο της CPU, άλλους χρήστες του Holokit ή ενάντια σε έναν δράκο.

  Αυτά τα παιχνίδια λειτουργούσαν καλύτερα σε ανοιχτούς χώρους, με κάποια μικρά θέματα να εμφανίζονται συχνά στην προσπάθεια για πολλούς παίκτες, καθώς η λειτουργία παιχνιδιού PvP δυσκολευόταν να καταγράψει την ύπαρξη του παίκτη στο τοπίο AR ή ακόμα και να ξεκινήσει τις εμπειρίες AR.

  Ωστόσο, ο κωδικός QR σε μια συσκευή υποδοχής για την εκκίνηση μιας ρύθμισης για πολλούς παίκτες ήταν μια καλά εφαρμοσμένη ιδέα. Το γεγονός ότι το Holokit είναι χτισμένο γύρω από φιλοξενία ή συνδέσεις που δεν είναι WiFi, επιτρέπει τη χρήση του σχεδόν σε οποιαδήποτε τοποθεσία, εφόσον έχετε το headset και ένα iPhone.

  Τα παιχνίδια και οι εμπειρίες HoloKit AR διαθέτουν λειτουργίες για πολλούς παίκτες. Κάθε άτομο μπορεί να παίξει διαφορετικούς ρόλους, οι οποίοι ποικίλλουν με κάθε παιχνίδι. Σε ένα, μπορώ να είμαι φάντασμα, παρατηρητής, επιθετικός ή θεατής.

  Η λειτουργία θεατή είναι διαθέσιμη σε κάθε πραγματικότητα, επιτρέποντας σε άτομα που δεν φορούν HoloKit X να κρυφοκοιτάξουν σε αυτόν τον μαγικό κόσμο. Θα δουν παίκτες του HoloKit να κρατούν μαγικές ασπίδες και να πετούν. Εάν έχετε ένα, μπορείτε να κάνετε ξόρκια με ένα ραβδί, αλλά ένα στυλό λειτουργεί εξίσου καλά.

  Αυτές οι λειτουργίες παιχνιδιού είναι τα περισσότερα από αυτά που μπορεί να κάνει το Holokit αυτήν τη στιγμή. Οι υπόλοιπες οκτώ εμεπιρίες επαυξημένης πραγματικότητας έδειξαν πώς θα μπορούσαν να χειριστούν το κείμενο και τα γραφικά με διαφορετικούς τρόπους σε ένα επαυξημένο τοπίο.

  Φυσικά, η εφαρμογή Holokit κυκλοφόρησε μόλις τον Δεκέμβριο του 2022 και οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός Realverse ανοιχτού κώδικα σημαίνουν ότι περισσότερο περιεχόμενο θα έρθει εάν η Holo Interactive μπορεί να συγκεντρώσει την προσοχή και την ανάπτυξη για να διατηρήσει μια κοινότητα που δεν είναι καθόλου βέβαιη.

  Καθώς περισσότερα headset AR αρχίζουν να φτάνουν αναπόφευκτα τα επόμενα χρόνια, το HoloKit X θέτει την ίδια ενδιαφέρουσα ερώτηση που είχαν κάνει τα Cardboard και Gear VR και το Daydream πριν από χρόνια… μπορούμε να κάνουμε αυτές τις εμπειρίες να συμβούν με ακόμη πιο εύκολο τρόπο; Ίσως η απάντηση είναι ήδη στα τηλέφωνά μας πλέον…..

  Ρώτησα τον δημιουργό του HoloKit αν ανησυχούσε για τα επερχόμενα headset της Apple. Αντίθετα, είπε ότι χαιρετίζει την άφιξή αυτών και τα περιμένει με ανυπομονησία. Το AR πρέπει να αναπτυχθεί και η Apple μπορεί να βοηθήσει να γίνει αυτό.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.