Το Hogwarts Mystery συγκέντρωσε ήδη $40 εκατομμύρια και συνεχίζει

0
913

Το RPG παιχνίδι που έχει να κάνει με το σύμπαν του Harry Potter όπως όλα δείχνουν έχει γίνει μια τεράστια επιτυχία. Ο τίτλος που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του πριν 2 μήνες περίπου πλέον έχει φέρει έσοδα στους προγραμματιστές τους που αγγίζουν τα $40 εκατομμύρια.

Πίσω από αυτή την μεγάλη επιτυχία υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ο βασικός είναι πως ο τίτλος έχει να κάνει με τον Harry Potter. Ο άλλος είναι πως σαν τίτλος έχει πολλές in-app αγορές κάτι που έκανε πολλούς reviewers να κάνουν αρνητικά σχόλια για αυτό.

Σίγουρα οι προγραμματιστές για να αποκτήσουν τα δικαιώματα των χαρακτήρων του Harry Potter πλήρωσαν ένα σημαντικό ποσό και επίσης μην ξεχνάμε πως το 30% των πληρωμών στο παιχνίδι πηγαίνει στην Apple.

Πάρα αυτά η εταιρεία πίσω από τον τίτλο Jam City κατάφερε να σημειώσει εντυπωσιακά κέρδη.

Να τονίσουμε πως το εν λόγω ποσό κερδών του Hogwarts Mystery έρχεται τόσο από τις iOS και Android in-app αγορές με το ποσοστό των χρηστών iPhone/iPad να είναι στο 58% σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Sensor Tower.

Στον τίτλο δεν έχουμε την εμφάνιση του ίδιου του Harry Potter μιας και η ιστορία ξεκινάει από όταν ο Harry, Hermione, και Ron ήταν ακόμη μωρά.

Οι παίχτες δημιουργούν τον χαρακτήρα τους και μετά πηγαίνουν στο σχολείο μάγων και από εκεί ξεκινάνε όλα.

Στον τίτλο κάνουν την εμφάνιση τους οι Dame Maggie Smith στον ρόλο του Professor McGonagall, Michael Gambon στον ρόλο του Professor Dumbledore, Warwick Davis στον ρόλο του Professor Flitwick, Sally Mortemore ως η Madam Irma Pince, Gemma Jones ως η Madam Pomfrey, ενώ έχουμε και την Zoe Wanamaker ως την Madam Hooch.

Η αρνητικές κριτικές για τον τίτλο έχουν να κάνουν με τις απαιτήσεις που έχει για την εξέλιξη του σε μορφή ενέργειας. Οι παίχτες είτε πρέπει να περιμένουν ώρες μέχρι την επόμενη εξέλιξη στον τίτλο ή να αγοράσουν gems για να προχωρήσουν.

Πάρα αυτά ο τίτλο φαίνεται πως έχει κερδίσει τους παίχτες έχοντας μάλιστα κριτική 4.6 στα 5 στο App Store με πάνω από 355,000 βαθμολογήσεις.