Πέρα από τις ανακοινώσεις λογισμικού στο φετινό WWDC 2019 η Apple επίσης παρουσίασε τα νέα Mac Pro και την Pro Display XDR. Αυτοί λοιπόν που συμμετέχουν φέτος στο WWDC είχαν μια πρώτη ευκαιρία να δουν αυτά τα νέα προϊόντα από κοντά.

Ο νέος Mac Pro, μπορεί να εξοπλιστεί ένα έναν επεξεργαστή Intel Xeon με έως και 28-πυρήνες και υποστηρίζει έως και 1,5 terabytes μνήμης. Το mainboard επίσης διαθέτει PCIe υποδοχές επέκτασης, τέσσερις double-wide slots και τρεις single-wide slots, καθώς και μία half-wide (όπως τις ονομάζει) slot στην οποία η Apple έχει εγκαταστήσει μία I/O card με δύο θύρες Thunderbolt 3, δύο USB-A και μία υποδοχή για ακουστικά 3.5μμ. Επίσης διαθέτει δύο θύρες Gigabit Ethernet. Από άποψη γραφικών, ο επαγγελματίας χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει στον νέο Mac Pro έως και δύο Radeon Pro Vega II κάρτες γραφικών (με τέσσερις συνολικά 7nm AMD Radeon Vega family GPUs, 32GB High Bandwidth Memory (HBM2) για κάθε GPU και άρα 128GB μνήμης συνολικά και AMD Infinity Fabric Link GPU interconnect).

“Σχεδιάσαμε το Mac Pro για χρήστες που θέλουν ένα modular σύστημα με τρομερές αποδόσεις, εύκολη επέκταση και που θα αναβαθμίζεται πολύ εύκολα. Με τους πανίσχυρους Xeon επεξεργαστές του, την απίστευτα μεγάλη μνήμη του, την καινοτόμα αρχιτεκτονική στα γραφικά, την Afterburner κάρτα επιτάχυνσης, και πολλά ακόμη το Mac Pro είναι ένα τέρας που θα βοηθήσει τους pro χρήστες να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά τους”

Η Pro Display XDR είναι μια 32 ιντσών Retina 6K οθόνη με P3 wide και10-but χρώμα, καθώς και με 1,000,000:1 contest ratio. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι εγκατέλειψε το γνωστό «antireflection coating» για χάρη μίας τεχνολογίας που ονομάζει «nano texture» και που «χαράσσεται» απευθείας στο γυαλί. Η φωτεινότητα της οθόνης, χάρη και στην βοήθεια του ειδικού συστήματος εξαερισμού της αγγίζει τα 1000nits (1600 nits peak brightness).

Η Pro Display XDR (eXtreme Dynamic Range) είναι «καλιμπραρισμένη» εργοστασιακά και προσφέρει διάφορα «reference modes» -ανάλογα το format που επιλέγει να ασχοληθεί ο επαγγελματίας χρήστης- όπως HDR Video P3-ST 2084 (HDR10/Dolby Vision), BT.709, BT.601, P3-DCI, P3-D65, P3-D50 και sRGB. Η οθόνη επίσης υποστηρίζει διάφορα refresh rates όπως 47.95Hz, 48.00Hz, 50.00Hz, 59.94Hz και 60.00Hz.

Η νέα βάση, που είναι… προαιρετική, υποστηρίζει περιστροφή για λειτουργία portrait που είναι ιδανική για προγραμματισμό –λέει η εταιρεία- και στοιχίζει… $999. Στο πίσω μέρος της οθόνης υπάρχους υποδοχές Thunderbolt 3 (μέσω «daisy-chain» μπορούν να συνδεθούν έως και έξι τέτοιες οθόνες στον νέο Mac Pro… για 120 δισεκατομμύρια pixels).

“Η Pro Display XDR είναι η καλύτερη παγκοσμίως pro οθόνη και η τέλεια σύντροφος για το νέο Mac Pro.”