Η Apple χθες κυκλοφόρησε την 1η beta της επερχόμενης iOS 12.2 έκδοσης στους εγκεκριμένους προγραμματιστές της. Αυτή η πρώτη κυκλοφορία περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά που μπορείτε να δείτε και σε βίντεο σε προηγούμενο ποστ μας.

Μια από αυτές τις αλλαγές που είναι κρυμμένη αυτή την στιγμή είναι μια νέα οθόνη set up όταν κάποιος κάνει ζευγοποίηση για πρώτη φορά τα AirPods τους. Αυτή η νέα οθόνη ξεκάθαρα αναφέρει πως ο χρήστης θα μπορεί να μιλήσει στην Siri χρησιμοποιώντας τα AirPods αναφέροντας το “Hey Siri”.

Όταν ο χρήστης λοιπόν θα ξεκινάει την διαδικασία ζευγοποίησης των νέων και ακυκλοφόρητων αυτή την στιγμή AirPods θα πρέπει να ρυθμίσει και την “Hey Siri” λειτουργία για αυτά. Έτσι τα AirPods θα ακούνε μόνο την δική του φωνή όταν χρησιμοποιεί αυτή την έκφραση αποκτώντας έτσι πρόσβαση στην ψηφιακή βοηθό της Apple.

H διαφορά εδώ έγκειται στο γεγονός πως αυτά τα νέα AirPods θα κάνουν τα ίδια την αναγνώριση της φωνής στέλνοντας την εντολή στην iOS συσκευή με την οποία έχουν ζευγοποιηθεί. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την Siri όταν το iPhone είναι για παράδειγμα στην τσέπη του και χωρίς να χρειαστεί να κάνει tap στα AirPods.

Εδώ και πολύ καιρό διαβάζουμε φήμες για τα νέα AirPods που θα φέρουν “Hey Siri” υποστήριξη. Πίσω τον Σεπτέμβριο και κατά την παρουσίαση των iPhone XS και XR το εισαγωγικό βίντεο έδειξε έναν χρήστη στο Apple Park να χρησιμοποιεί ακριβώς αυτή την λειτουργία!!!

Όπως σας αναφέραμε το Digitimes ανέφερε πως τα AirPods 2 θα γίνουν διαθέσιμα στο δεύτερο μισό του 2019 τονίζοντας πως θα έχουν και χαρακτηριστικά παρακολούθησης υγείας.

Με βάση την σημερινή προσθήκη στο iOS είναι πιθανό ότι η Apple σχεδιάζει την κυκλοφορία αυτών των νέων AirPods σύντομα ίσως όταν η iOS 12.2 κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό στο άμεσο μέλλον.