Είμαστε μερικούς μήνες μακριά από το λανσάρισμα της Apple TV+ υπηρεσίας, της νέας streaming συνδρομητικής υπηρεσίας ταινιών και τηλεοπτικών σειρών της Apple. Μια νέα αναφορά σήμερα από την The Wall Street Journal παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα από τα χρήματα που ξοδεύει η Apple στα διάφορα τηλεοπτικά projects που ήδη έχει ξεκινήσει για αυτό τον σκοπό.

Διαβάζουμε λοιπόν πως εταιρείες όπως η Amazon και η Netflix έχουν σημαντικά ενισχύσει το budget τους για πρωτότυπο περιεχόμενο τα τελευταία χρόνια. Το Netflix για παράδειγμα ξόδεψε περί τα $4.5 εκατομμύρια για κάθε επεισόδιο της σειράς “House of Cards” ενώ νέες σειρές έχουν ένα κόστος για κάθε επεισόδιο περί τα $8 με $15 εκατομμύρια.

Η Apple φέρετε να ξοδεύει περί τα $15 εκατομμύρια για την παραγωγή του κάθε επεισοδίου του επερχόμενου διαστημικού δράματος με την ονομασία “See”. Η σειρά έχει ως βασικό πρωταγωνιστή τον Jason Momoa και έχει χαρακτηριστεί ως ένα παγκόσμιο δράμα που λαμβάνει χώρα στο μέλλον.

“Το σενάριο εξελίσσεται στο μέλλον μετά από την εξάπλωση ενός ιού που αφάνισε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης και άφησε πολλούς επιζήσαντες τυφλούς. Φαίνεται πως έχουμε στοιχεία από το “Game of Thrones” στην απεικόνιση του κόσμου”

Αρχικά είχε αναφερθεί πως η Apple είχε ένα budget περί το $1 δις για το πρώτο πρωτότυπο περιεχόμενο που θα κυκλοφορήσει στην νέα συνδρομητικής της υπηρεσίας αλλά έκτοτε δεν ξέρουμε αν έχει αυτό μεγαλώσει.