Η ποινή σχεδόν $1 δις σε ζημιές καλείται να πληρώσει η Apple για καταπάτηση πατεντών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε σήμερα επιβάλει στην Apple και την Broadcom την κατάθεση $1.1 δις στην Caltech.

H Apple από αυτό το ποσό πρέπει να δώσει τα $838 εκατομμύρια και η Broadcom τα $270 εκατομμύρια σύμφωνα με τους δικηγόρους της Caltech. To σώμα τον ενόρκων έπρεπε να αποφασίσει αν τα chips της Broadcom χρησιμοποιούσαν τις πατέντες της Caltech και το ποσό που θα έπρεπε να καταβληθεί σε ζημίες.

Η μήνυση έγινε αρχικά το 2016 με την Caltech να αναφέρει πως τα WiFi chips που έχουν κατασκευαστεί από την Broadcom και που χρησιμοποιούνται από την Apple καταπατούν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους. Τα προϊόντα που αναφέρθηκαν σε αυτή την μηνυτήρια αγωγή ήταν τα iPhone, iPad, Mac, iMac, Apple Watch, Apple TV, HomePod, ακόμη και τα AirPort routers.

Η Apple αρνήθηκε πως καταπάτησε κάποιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατηγορηματικά και φυσικά θα καταθέσει άμεσα έφεση για αυτή την απόφαση.