Κατά την διάρκεια του WWDC Keynote η Apple επίσημα σήμερα ανακοίνωσε το watchOS 6.

Αρχικά έχουμε μια νέα σειρά από watch faces που θα ενσωματωθούν στο watchOS 6. Έτσι λοιπόν έχουμε τα California Dial, Modular Compact, Gradient, και μια νέα εκδοχή του Solar μεταξύ αλλών. Επίσης νέες Πολυπλοκότητες επίσης έρχονται συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον θόρυβο και τον άνεμο.

Η Apple φέρνει μια Audiobook εφαρμογή για το Apple Watch μαζί με 2 ακόμη νέες εφαρμογές αυτές των Calculator και Voice Memos. Το νέο λογισμικό επίσης θα έχει Taptic κουδουνίσματα ως μια νέα εκδοχή ειδοποιήσεων.

Το watchOS 6 φέρνει για πρώτη φορά ένα App Store στο ίδιο το Apple Watch. Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αναζήτηση, να βρουν και να κάνουν λήψη εφαρμογών απευθείας από την συσκευή.

Η Apple επίσης ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά υγείας και ευεξίας στο watchOS συμπεριλαμβανομένου ενός νέου με την ονομασία Trends που παρουσιάζει την σύγκριση της δραστηριότητας σας με βάση τον χρόνο καθώς θα υπάρχουν και Highlights. Επίσης ένα ακόμη χαρακτηριστικό υγείας έχει την ονομασία Cycles και το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την καταγραφή του κύκλου γονιμότητας μιας γυναίκας.