Η Apple πριν από λίγο παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το επερχόμενο tvOS 13, το νεότερο λογισμικό για την Apple TV συσκευή της, επί σκηνής του WWDC 2019.

Νωρίτερα στο Keynote αυτό η Apple έκανε preview μια από τις επερχόμενες τηλεοπτικές σειρές της, “For All Mankind” που έρχεται στο Apple TV το φθινόπωρο.

Η νέα έκδοση του λογισμικού θα υποστηρίζει πολλαπλούς χρήστες, έτσι ώστε το Apple TV να παραμετροποιείται ανάλογα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη. Η εναλλαγή των χρηστών γίνεται μέσω ενός νέου Κέντρου Ελέγχου που θα γίνει διαθέσιμο στο tvOS 13. Η παραμετροποίηση με βάση τον χρήστη συμπεριλαμβάνει και την εφαρμογή Music η οποία επίσης πλέον θα μπορεί να συγχρονίζει τους στίχους ενός τραγουδιού απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης.

Η Apple επίσης κάνει το Apple TV συμβατό με τα Xbox One και Playstation DualShock 4 χειριστήρια που θα επιτρέψει στους χρήστες να έχουν μια πολύ καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού ειδικά με το λανσάρισμα και της Apple Arcade πλατφόρμας παιχνιδιών της Apple και στο Apple TV.

Τέλος το Apple TV αποκτάει και μερικά φανταστικά HDR screensavers που αποτελούν μια συνεργασία της Apple με το BBC Natural History.