Η Apple κοινοποίησε ένα νέο άρθρο υποστήριξης όπου και δίνει περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή των 2018 iPad Pro, μια ενέργεια που έρχεται να δώσει απαντήσεις σε αναφορές πολλών καταναλωτών που τόνιζαν πως το νέο iPad Pro που έλαβαν ήρθε λυγισμένο.

Η εταιρεία λοιπόν αναφέρει πως ένα ελαφρό λύγισμα μπορεί να είναι πιο ορατό στο μάτι στις νέες αυτές συσκευές εξαιτίας του νέου σχεδιασμού τους ενώ παράλληλα αναφέρει πως θεωρεί τα 400 micron ως το όριο του επίπεδου αυτού σχεδιασμού. Οτιδήποτε ξεπερνάει αυτό το νούμερο τότε η συσκευή θα πρέπει άμεσα να επιστραφεί για αντικατάσταση.

Στο κείμενο διαβάζουμε πως η Apple για πρώτη φορά χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο κατασκευής την οποία την ονομάζει ‘co-molding’.

Πιο συγκεκριμένα στα cellular iPad Pros οι πλαστικές κεραίες στα πλευρικά σημεία της συσκευής έχουν ενωθεί με το μέταλλο με αυτό τον τρόπο και περικλείονται στο πλαίσιο ως ένα ομοιόμορφο κράμα.

For the first time ever on an iPad, these bands are manufactured using a process called co-molding. In this high-temperature process, plastic is injected into precisely milled channels in the aluminum enclosure where it bonds to micro-pores in the aluminum surface. After the plastic cools, the entire enclosure is finished with a precision CNC machining operation, yielding a seamless integration of plastic and aluminum into a single, strong enclosure.

Η Apple λοιπόν τονίζει πως ο νέος αυτός τετράγωνος σχεδιασμός των 2018 iPad Pro σε συνδυασμό με την τεχνική ενσωμάτωσης της κεραίας στην cellular έκδοση κάνει το ελαφρύ λύγισμα που παρουσιάζουν να είναι πιο ορατό στο μάτι. Το όριο που θέτει η εταιρεία για το πόσο επίπεδα και πρέπει να είναι αυτά τα iPad είναι τα 400 micron και τονίζει πως κρατάει αυστηρά αυτό το νούμερο ειδικά και σε σύγκριση με τα προηγούμενης γενιάς iPads.

Τέλος η εταιρεία αναφέρει πως όποιος πιστεύει πως το iPad Pro του έχει ένα λύγισμα που ξεπερνάει τα 400 micron να επικοινωνήσει άμεσα με το Apple Support και αν επιβεβαιωθεί θα γίνει άμεσα αντικατάσταση της συσκευής.