Σε μια ανακοίνωση έκπληξη η Apple ακύρωσε τα πλάνα της για το άνοιγμα ενός μεγάλου κέντρου δεδομένων στην Aabenraa της Δανίας. Τα νέα αυτά κοινοποιήθηκαν σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Η Apple κοιτάει να πουλήσει την περιοχή που είχε αγοράσει και να φύγει άμεσα.

Η περιοχή που είχε δεσμεύσει η Apple θα γινόταν το δεύτερο μεγαλύτερο Κέντρο Δεδομένων της εταιρείας στην Δανία όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον Ιούλιο του 2017. Η Apple δουλεύει επίσης πάνω σε κάτι παρόμοιο στην πόλη της Viborg στην χώρα αυτή.

Η Apple μπορεί να πιέστηκε να ακυρώσει τα πλάνα της για ένα Κέντρο Δεδομένων στην Ιρλανδία πέρυσι μετά από τις δικαστικές διαμάχες που είχε αλλά κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη στην Δανία. Το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής αναφέρει πως αυτή η κίνηση ήταν μη αναμενόμενη για αυτούς και πως η Apple χθες απλά τους ενημέρωσε πως ήθελαν να πουλήσουν την περιοχή.

Το Απρίλιο υπήρχαν φήμες που ήθελαν αυτούς που εργάζονται στο χτίσιμο του Κέντρου Δεδομένων της Viborg να δέχονται εντολή να πάνε σπίτια τους μετά από διαμάχη που είχε η Apple με τους εργοδηγούς και όχι μόνο.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι οδήγησε την Apple σε αυτή την αιφνιδιαστική για πολλούς απόφαση.