Μόλις εχθές, η Apple έκανε διαθέσιμη την 2η beta έκδοση του tvOS, του νέου λογισμικού συστήματος το οποίο ενσωματώνεται στην τέταρτης γενιάς Apple TV. Η κυκλοφορία της συγκεκριμένης έκδοσης beta αποτελεί την πρώτη σημαντική αναβάθμιση από το tvOS 9.0, μια έκδοση η οποία κυκλοφόρησε μαζί με τη διάθεση του νέου Apple TV. H 1η beta έκδοση του tvOS 9.1 έγινε διαθέσιμη στους developers την προηγούμενη εβδομάδα.

Η 2η beta έκδοση του tvOS είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση μέσω ΟΤΑ (Over-The-Air), για εκείνους τους χρήστες που έχουν ήδη εγκαταστήσει την 1η έκδοση beta του λογισμικού. Η εγκατάσταση της 1ης έκδοσης beta αποτελεί μια πιο περίπλοκη διαδικασία. Για να γίνει η εγκατάσταση, θα πρέπει να συνδέσετε το Apple TV με κάποιον υπολογιστή χρησιμοποιώντας καλώδιο USB-C σε USB-A, έχοντας πρώτα κατεβάσει το λογισμικό και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε τη Beta μέσω του iTunes.

tvos_9_1_beta_2_720

 

Προς το παρόν, δεν μας έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της νέας αναβάθμισης της έκδοσης tvOS, καθώς φέρει κυρίως αναβαθμίσεις under-the-hood. Τα release notes τα οποία έχει κάνει διαθέσιμα η Apple, ζητούν από τους προγραμματιστές να εστιάσουν στα networking και scrolling tweaks, ενώ είναι πιθανό πως η έκδοση tvOS 9.1 θα περιέχει διορθώσεις κάποιων bugs και προβλημάτων, τα οποία έχουν εντοπιστεί στο λογισμικό, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του Apple TV.

Σχολιασμός στο φόρουμ