Το Group FaceTime είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλοί περιμένανε και σήμερα με την έλευση του iOS 12.1, η Apple το έκανε διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες.

Όπως έχουμε αναφέρει το Group FaceTime είναι ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν βίντεο συνομιλία προσκαλώντας μέχρι και 32 άτομα. Αυτό που ανακαλύφτηκε πρόσφατα όμως είναι πως όχι όλες οι συσκευές που τρέχουν το iOS 12 θα έχουν την πλήρη υποστήριξη αυτού του χαρακτηριστικού.

Η Apple αναφέρει μάλιστα πως κάποιες παλαιότερες συσκευές θα υποστηρίζουν μόνο κλήσεις ήχου για τις ομαδικής κλήσεις αυτές.

“Για να κάνετε χρήση του Group FaceTime σε βίντεο κλήσεις θα χρειαστείτε ένα iPhone 6s ή νεότερο μοντέλο, iPad Pro ή νεότερο μοντέλο, iPad Air 2, ή ένα iPad mini 4 με εγκατεστημένη την iOS 12.1. Πιο παλαιά μοντέλα iPhone, iPad και iPod Touch που έχουν εγκατεστημένη την iOS 12.1 μπορούν να συμμετέχουν σε Group FaceTime κλήσεις αλλά μόνο μέσω ήχου και όχι βίντεο.”

Για να χρησιμοποιήσετε το Group FaceTime βεβαιωθείτε πως το FaceTime είναι ενεργό από τις Ρυθμίσεις Settings → FaceTime 

Εν συνεχεία

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή του FaceTime και κάντε tap στο + εικονίδιο στην δεξιά πάνω γωνία
  2. Προσθέστε πολλαπλά άτομα
  3. Κάντε tap στο Audio ή Video για να ξεκινήσετε την κλήση

Όταν ξεκινήσετε την κλήση μπορείτε να κάνετε tap το εικονίδιο σε σχήμα αστεριού για διάφορα εφέ ενώ αν κάνετε tap τις 3 τελείες θα ανοίξετε τις επιλογές του FaceTime για να προσθέσετε περισσότερα άτομα, να αλλάξετε την κάμερα ή να την κλείσετε, να κάνετε σίγαση του μικροφώνου και πολλά ακόμη.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το Group FaceTime και μέσα από την εφαρμογή iMessage.

  1. Ανοίξτε το μήνυμα που θέλετε να ξεκινήσετε την Group FaceTime κλήση
  2. Κάντε Tap στις επαφές στην κορυφή
  3. Κάντε Tap στο FaceTime